Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Analýza silic v nápojích s využitím metody mikroextrakce tuhou fází

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F12%3A39895280" target="_blank" >RIV/00216275:25310/12:39895280 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Analýza silic v nápojích s využitím metody mikroextrakce tuhou fází

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce byla analýza silic v bylinných nápojích s využitím mikroextrakce tuhou fází (SPME) metodou přímého vzorkování a destilací s vodní parou. Získané složky silic byly analyzovány na plynovém chromatografu s hmotnostním detektorem. K analýze bylovybráno deset vzorků bylinných čajů. Výsledky a diskuse se zabývají jednoduchou validací metody mikroextrakce tuhou fází, destilací s vodní parou a senzorickým hodnocním bylinných čajů. Dále bylo vyhodnoceno kvalitativní a kvantitativní zastoupení silicv bylinných nápojích.

  • Název v anglickém jazyce

    Analysis of Essential Oils by means of Slid Phase Microextraction Method

  • Popis výsledku anglicky

    This work deals with the analysis of essential oils in beverages using solid-phase microextraction (SPME) method in direct sampling mode and steam distillation method. Target compounds of essential oils were analysed by gas chromatorgaphy with mass spectrometry detector. There were ten real samples of herbal teas analysed in this study. The validation of solid-phase microextraction method, application of SPME and steam distillation method and sensoric evaluation of herbal teas are summarised in resultsand discussion part. The qualitative and quantitative contents of essential oils in herbal beverages were also evaluated.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Monitorování cizorodých látek v životním prostředí XIV., sborník příspěvků ze semináře

  • ISBN

    978-80-7395-525-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    33-39

  • Název nakladatele

    Univerzita Pardubice

  • Místo vydání

    Pardubice

  • Místo konání akce

    Praděd

  • Datum konání akce

    17. 4. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku