Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Aplikace metody mikroextrakce jednou kapkou pro stanovení složek silic v nápojích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F11%3A39892550" target="_blank" >RIV/00216275:25310/11:39892550 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Aplikace metody mikroextrakce jednou kapkou pro stanovení složek silic v nápojích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byla provedena jednoduchá validace metody mikroextrakce jednou kapkou s přímým vzorkováním (DI-SDME) pro analýzu složek silic v nealkoholických nápojích. Analyzováno bylo 10 vzorků bylinných čajů a 5 vzorků ledových čajů. Dosažené výsledky byly porovnánys hodnotami získanými destilační metodou. Sledované složky silic byly analyzovány na plynovém chromatografu s plamenovým ionizačním detektorem. Také byla provedena optimalizace způsobu přípravy nápoje a senzorické hodnocení vybraných bylinných čajů.

  • Název v anglickém jazyce

    Application of Single Drop Microextraction Method for Determination of Essential Oil Composition in Beverages

  • Popis výsledku anglicky

    Practical application of single-drop microextraction method is documented. This was realised in direct immersion mode (DI-SDME) for analysis of the essential oils components in soft drinks. There were 10 samples of herbal tea and 5 ice teas analysed. Theresults were compared with the values obtained by a hydrodistillation method. The target essential oils components were analysed by gas chromatography with flame-ionization detection. Also an optimization of the beverage (tea) preparation and sensoric evaluation of selected herbal teas were performed.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků ze semináře Monitorování cizorodých látek v životním prostredí XIII.

  • ISBN

    978-80-7395-450-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    13-20

  • Název nakladatele

    Univerzita Pardubice

  • Místo vydání

    Pardubice

  • Místo konání akce

    Luka nad Jihlavou

  • Datum konání akce

    20. 9. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku