Hydrogely na bázi škrobů pro agrochemické využití.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F14%3A39898030" target="_blank" >RIV/00216275:25310/14:39898030 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hydrogely na bázi škrobů pro agrochemické využití.
Popis výsledku v původním jazyce
Příspěvek se zabývá syntézou a hodnocením vlastností hydrogelů na bázi bramborového, pšeničného a rýžového škrobu. Nativní škroby byly fosforylovány a síťovány. Jako síťovací činidla byly použity různé karboxylové kyseliny. Hlavní testovanou vlastností byla bobtnací kapacita připravených hydrogelů.
Název v anglickém jazyce
Starch Based Hydrogels for Agrochemical Utilization
Popis výsledku anglicky
This contribution deals with the synthesis and evaluation of the properties of hydrogels based on potato, wheat and rice starch. Native starches were phosphorylated and crosslinked. As crosslinking agents were used various carboxylic acids. The main feature testing was swelling capacity of the hydrogels prepared.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CA - Anorganická chemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků 4. ročníku konference Moderní trendy v anorganických technologiích 2014
ISBN
978-80-7080-889-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
54-55
Název nakladatele
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
11. 6. 2014
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—