Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nutriční hodnocení tavených sýrů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F15%3A39900628" target="_blank" >RIV/00216275:25310/15:39900628 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nutriční hodnocení tavených sýrů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tavené sýry jsou oblíbenou, běžně dostupnou a v hojné míře konzumovanou potravinou. Dodávají tělu energii, bílkoviny, jsou zdrojem minerálních látek a vitamínů. V této práci bylo snahou přiblížení technologických procesů výroby tavených sýrů běžnému spotřebiteli a zhodnocení jejich nutričních hodnot pro vybrané složky tavených sýrů. V experimentální části byl stanovován obsah sušiny, bílkovin, tuku, fosforu, vápníku a sodíku v 8 vzorcích tavených sýrů. Z nutričního hlediska by měly být tavené sýry konzumovány v omezené míře, hlavně kvůli vysokému obsahu sodíku a tuku.

  • Název v anglickém jazyce

    Nutrition of Processed Cheese

  • Popis výsledku anglicky

    Processed cheese is common food products in the market of the Czech republic. It is rich in energy, proteins, minerals and vitamins. Technology of manufacture, and the evaluation of nutritional value for particular processed cheese were described in thatarticle. Eight samples of processed cheeses were evaluated regarding the content of moisture, protein, fat, phosphorus, calcium, and sodium. From the nutritional point of view, consumption should be limited due to high content of sodium and fat.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Monitorování cizorodých látek v životním prostredí XVII: sborník příspěvků ze semináře

  • ISBN

    978-80-7395-926-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    159-167

  • Název nakladatele

    Univerzita Pardubice

  • Místo vydání

    Pardubice

  • Místo konání akce

    Ovčárna pod Pradědem

  • Datum konání akce

    8. 4. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku