Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of long-term storage on the quality of sterilized processed cheese

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F15%3APU113353" target="_blank" >RIV/00216305:26310/15:PU113353 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/70883521:28110/15:43873019 RIV/62157124:16270/15:43873692

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s13197-014-1530-4." target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1007/s13197-014-1530-4.</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s13197-014-1530-4." target="_blank" >10.1007/s13197-014-1530-4.</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of long-term storage on the quality of sterilized processed cheese

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this work is to evaluate the effect three different storage temperatures (6, 23 and 40 °C) on the sterilized processed cheese quality during 24-month storage. Sterilized processed cheese (SPC) is a product with extended shelf life (up to 2 years). The samples of SPC were subjected to basic chemical analyses, i.e. pH-values, dry matter, fat, crude protein and ammonia content, and microbiological analyses, i.e. total number of microorganisms, number of coliforms, colony forming units of yeastsand/or moulds and spore-forming microorganisms. Furthermore, amino acid content (ion-exchange chromatography), protein profile (SDS-PAGE) and fat globules size (image analysis of microscopic technique) were monitored and sensory analysis (scale test andpair comparative test) was implemented, too. Increasing storage temperature and length evoked decrease of total amino acid content and protein nutrition value, increase of ammonia amount, protein changes, enlargement of fat globule size a

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of long-term storage on the quality of sterilized processed cheese

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work is to evaluate the effect three different storage temperatures (6, 23 and 40 °C) on the sterilized processed cheese quality during 24-month storage. Sterilized processed cheese (SPC) is a product with extended shelf life (up to 2 years). The samples of SPC were subjected to basic chemical analyses, i.e. pH-values, dry matter, fat, crude protein and ammonia content, and microbiological analyses, i.e. total number of microorganisms, number of coliforms, colony forming units of yeastsand/or moulds and spore-forming microorganisms. Furthermore, amino acid content (ion-exchange chromatography), protein profile (SDS-PAGE) and fat globules size (image analysis of microscopic technique) were monitored and sensory analysis (scale test andpair comparative test) was implemented, too. Increasing storage temperature and length evoked decrease of total amino acid content and protein nutrition value, increase of ammonia amount, protein changes, enlargement of fat globule size a

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210300" target="_blank" >QJ1210300: Systémy jištění kvality a bezpečnosti mlékárenských výrobků vhodnými metodami aplikovatelnými v praxi</a><br>

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE

  • ISSN

    0022-1155

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    52

  • Číslo periodika v rámci svazku

    8

  • Stát vydavatele periodika

    IN - Indická republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    4985-4993

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus