Změny aminokyselinového složení sterilovaných tavených sýrů v průběhu skladování
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F08%3A63507275" target="_blank" >RIV/70883521:28110/08:63507275 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Změny aminokyselinového složení sterilovaných tavených sýrů v průběhu skladování
Popis výsledku v původním jazyce
Tato práce se zabývá obsahem aminokyselin ve sterilovaných tavených sýrech skladovaných po dobu dvou let při třech teplotách reprezentujících chladírenskou (6 ? 2 °C), pokojovou (23 ? 2 °C) a zátěžovou (40 ? 2 °C) teplotu. V průběhu skladování došlo u většiny aminokyselin pouze k nevýrazným změnám. Celkové množství aminokyselin se v průběhu skladování snížilo, největší pokles byl zaznamenán u sterilovaných tavených sýrů skladovaných při nejvyšší teplotě. Úbytek aminokyselin koresponduje s nárůstem amoniaku ve sterilovaných tavených sýrech, a to zejména během skladování v termostatu.
Název v anglickém jazyce
The changes in amino acid composition of sterilized processed cheese during storage
Popis výsledku anglicky
Present work deals with the amino acid content of sterilized processed cheese stored for a two-year period at three different temperatures representing chill (6 ? 2 °C), room (23 ? 2 °C) and stress (40 ? 2 °C) temperature. There were observed relativelyinsignificant amino acid changes during the storage. Total amino acid amount decreased during the storage; the greatest loss was examined in sterilized processed cheese stored at the highest temperature. The amino acid content decline corresponds with ammonia amount rise, especially in the case of thermostat storage.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proteiny 2008 Sborník příspěvků V. ročníku mezinárodní konference
ISBN
978-80-7318-706-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Název nakladatele
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Místo vydání
Zlín
Místo konání akce
Zlín
Datum konání akce
22. 5. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—