Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití sorpční extrakce z headspace při analýze těkavých sirných sloučenin v česneku

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F16%3A39901556" target="_blank" >RIV/00216275:25310/16:39901556 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití sorpční extrakce z headspace při analýze těkavých sirných sloučenin v česneku

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tato práce je zaměřena na optimalizaci metody extrakce na míchací tyčince v head-space uspořádání pro izolaci sirných těkavých sloučenin česneku s následnou analýzou plynovou chromatografií s detektorem elektronového záchytu. Dle Plackett-Burmanův návrhu experimentu byly vyhodnoceny statisticky významné parametry ovlivňující extrakční proces a tyto parametry byly dále optimalizovány dle principů centrálně kompozitního plánování. Mezi testované parametry patřily: navážka vzorku, teplota a doba extrakce, úprava iontové síly přídavkem NaCl, teplota a doba desorpce rozpouštědlem a objem desorpčního rozpouštědla.

  • Název v anglickém jazyce

    Utilisation of headspace sorptive extraction for analysis of volatile sulphur compounds in garlic

  • Popis výsledku anglicky

    This work deals with the optimisation of stir-bar sorptive extraction method in headspace mode for isolation of garlic sulphur volatile compounds followed with analysis by gac chromatography with electron capture detector. By the Plackett-Burman design the significant parameters affecting the extraction process were selected and these were subsequently re-optimised according to central composite design approach. Among the tested parameters a sample amount, temperature and time of extraction, ionic strength adjustment, temperature and time of desorption and desorption solution volume were belonging.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Studentská vědecká odborná činnost 2015/2016 : sborník příspěvků

  • ISBN

    978-80-7560-004-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    197-202

  • Název nakladatele

    Univerzita Pardubice

  • Místo vydání

    Pardubice

  • Místo konání akce

    Pardubice

  • Datum konání akce

    14. 6. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku