Využití sorpční extrakce z headspace při analýze těkavých sirných sloučenin v česneku
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F16%3A39901556" target="_blank" >RIV/00216275:25310/16:39901556 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití sorpční extrakce z headspace při analýze těkavých sirných sloučenin v česneku
Popis výsledku v původním jazyce
Tato práce je zaměřena na optimalizaci metody extrakce na míchací tyčince v head-space uspořádání pro izolaci sirných těkavých sloučenin česneku s následnou analýzou plynovou chromatografií s detektorem elektronového záchytu. Dle Plackett-Burmanův návrhu experimentu byly vyhodnoceny statisticky významné parametry ovlivňující extrakční proces a tyto parametry byly dále optimalizovány dle principů centrálně kompozitního plánování. Mezi testované parametry patřily: navážka vzorku, teplota a doba extrakce, úprava iontové síly přídavkem NaCl, teplota a doba desorpce rozpouštědlem a objem desorpčního rozpouštědla.
Název v anglickém jazyce
Utilisation of headspace sorptive extraction for analysis of volatile sulphur compounds in garlic
Popis výsledku anglicky
This work deals with the optimisation of stir-bar sorptive extraction method in headspace mode for isolation of garlic sulphur volatile compounds followed with analysis by gac chromatography with electron capture detector. By the Plackett-Burman design the significant parameters affecting the extraction process were selected and these were subsequently re-optimised according to central composite design approach. Among the tested parameters a sample amount, temperature and time of extraction, ionic strength adjustment, temperature and time of desorption and desorption solution volume were belonging.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Studentská vědecká odborná činnost 2015/2016 : sborník příspěvků
ISBN
978-80-7560-004-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
197-202
Název nakladatele
Univerzita Pardubice
Místo vydání
Pardubice
Místo konání akce
Pardubice
Datum konání akce
14. 6. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—