Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Effect of Soaking Regime and Moderate Drying Temperature on the Quality of Buckwheat-based Product

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F18%3A39912393" target="_blank" >RIV/00216275:25310/18:39912393 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.jcs.2018.01.015" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.jcs.2018.01.015</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.jcs.2018.01.015" target="_blank" >10.1016/j.jcs.2018.01.015</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Effect of Soaking Regime and Moderate Drying Temperature on the Quality of Buckwheat-based Product

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The effect of four soaking regimes: 5 °C/20 °C with/without changing of soaking water followed by ovendrying at 40 °C-70 °C on various characteristics of buckwheat-based products was evaluated. Soaking buckwheat groats, hazelnuts and prunes at 5 °C was more favourable to total phenolic content, quercetin level and significantly decreased Escherichia coli counts in comparison with those obtained at 20 °C. The highest contents of phenolic, flavonoid and antioxidant capacity were observed upon drying at 40 °C followed by its decrease with the increase in drying temperature. While quercetin content seemed to be unaffected by drying temperature, rutin content increased. A small but gradual increase of Maillard products was observed at 40 °C–60 °C followed by a steep rise at 70 °C. Total coliforms and E. coli counts increased to &gt;6.0 log cfu/g in products dried at 40 °C but decreased below d when dried at 50 °C–70 °C.

  • Název v anglickém jazyce

    The Effect of Soaking Regime and Moderate Drying Temperature on the Quality of Buckwheat-based Product

  • Popis výsledku anglicky

    The effect of four soaking regimes: 5 °C/20 °C with/without changing of soaking water followed by ovendrying at 40 °C-70 °C on various characteristics of buckwheat-based products was evaluated. Soaking buckwheat groats, hazelnuts and prunes at 5 °C was more favourable to total phenolic content, quercetin level and significantly decreased Escherichia coli counts in comparison with those obtained at 20 °C. The highest contents of phenolic, flavonoid and antioxidant capacity were observed upon drying at 40 °C followed by its decrease with the increase in drying temperature. While quercetin content seemed to be unaffected by drying temperature, rutin content increased. A small but gradual increase of Maillard products was observed at 40 °C–60 °C followed by a steep rise at 70 °C. Total coliforms and E. coli counts increased to &gt;6.0 log cfu/g in products dried at 40 °C but decreased below d when dried at 50 °C–70 °C.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Cereal Science

  • ISSN

    0733-5210

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    81

  • Číslo periodika v rámci svazku

    May

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    15-21

  • Kód UT WoS článku

    000437044000004

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85044672880