Simultaneous Adsorptive Strippin Square-Wave Voltammetric Determination of Vitamin E and Vitamin K in Food Supplements
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F21%3A39917986" target="_blank" >RIV/00216275:25310/21:39917986 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Simultaneous Adsorptive Strippin Square-Wave Voltammetric Determination of Vitamin E and Vitamin K in Food Supplements
Popis výsledku v původním jazyce
The new voltammetric method has been developed for the simultaneous determination of α-tocopherol and phylloquinone. Adsorptive stripping square wave voltammetry is based on the accumulation of these biologically active compounds onto the freshly polished surface of solid glassy carbon electrode from an aqueous-organic mixture (50 % acetonitrile) and a subsequent voltammetric detection of both vitamins in 0.01 mol L-1 HNO3 containing 0.1 mol L-1 KCl of pH 2.08. Obtained results have shown high sensitivity and short linear range due to self-interaction of vitamins during of adsorption onto surface of the electrode. This electroanalytical method shows that is simple and low-cost in quality control of food supplements.
Název v anglickém jazyce
Simultaneous Adsorptive Strippin Square-Wave Voltammetric Determination of Vitamin E and Vitamin K in Food Supplements
Popis výsledku anglicky
The new voltammetric method has been developed for the simultaneous determination of α-tocopherol and phylloquinone. Adsorptive stripping square wave voltammetry is based on the accumulation of these biologically active compounds onto the freshly polished surface of solid glassy carbon electrode from an aqueous-organic mixture (50 % acetonitrile) and a subsequent voltammetric detection of both vitamins in 0.01 mol L-1 HNO3 containing 0.1 mol L-1 KCl of pH 2.08. Obtained results have shown high sensitivity and short linear range due to self-interaction of vitamins during of adsorption onto surface of the electrode. This electroanalytical method shows that is simple and low-cost in quality control of food supplements.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
10405 - Electrochemistry (dry cells, batteries, fuel cells, corrosion metals, electrolysis)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA20-01589S" target="_blank" >GA20-01589S: Nové strategie pro zlepšení senzorových vlastností nových elektrodových materiálů prostřednictvím jejich předúpravy či modifikace povrchu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XL. Moderní elektrochemické metody : sborník přednášek
ISBN
978-80-905221-8-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
122-125
Název nakladatele
BEST Servis
Místo vydání
Ústí nad Labem
Místo konání akce
Jetřichovice
Datum konání akce
8. 11. 2021
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—