Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Short Food Supply Chains and Small Farms-Evidence from Slovakia

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25410%2F22%3A39919548" target="_blank" >RIV/00216275:25410/22:39919548 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.mdpi.com/2071-1050/14/5/2728" target="_blank" >https://www.mdpi.com/2071-1050/14/5/2728</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/su14052728" target="_blank" >10.3390/su14052728</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Short Food Supply Chains and Small Farms-Evidence from Slovakia

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Short food supply chains (SFSCs) is a concept that is relatively new in the conditions of the Slovak Republic, but is developing significantly, mainly with the support of EU policies (CAP, RDP). This paper is focused on the evaluation of the performance of the micro and small agricultural enterprises in short supply chains in the Slovak Republic. We focus on the evaluation of selected economic indicators of small agricultural enterprises and micro-enterprises depending on their participation and non-participation, respectively, in SFSC. Next, we demonstrate the linear relationship between the researched primary and secondary data of enterprises operating inside and outside of the SFSC. Analysing the selected data, we state the ability of farmers operating in the SFSC to produce added-value products and improve their social situation. Additionally, the advantages and disadvantages of associating farmers with SFSCs are demonstrated.

  • Název v anglickém jazyce

    Short Food Supply Chains and Small Farms-Evidence from Slovakia

  • Popis výsledku anglicky

    Short food supply chains (SFSCs) is a concept that is relatively new in the conditions of the Slovak Republic, but is developing significantly, mainly with the support of EU policies (CAP, RDP). This paper is focused on the evaluation of the performance of the micro and small agricultural enterprises in short supply chains in the Slovak Republic. We focus on the evaluation of selected economic indicators of small agricultural enterprises and micro-enterprises depending on their participation and non-participation, respectively, in SFSC. Next, we demonstrate the linear relationship between the researched primary and secondary data of enterprises operating inside and outside of the SFSC. Analysing the selected data, we state the ability of farmers operating in the SFSC to produce added-value products and improve their social situation. Additionally, the advantages and disadvantages of associating farmers with SFSCs are demonstrated.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50704 - Environmental sciences (social aspects)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Sustainability

  • ISSN

    2071-1050

  • e-ISSN

    2071-1050

  • Svazek periodika

    14

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CH - Švýcarská konfederace

  • Počet stran výsledku

    23

  • Strana od-do

    2728

  • Kód UT WoS článku

    000771749500001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85125779812