Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Analysis of Orders of Perishable Goods in Relation to the Bullwhip Effect in the Logistic Supply Chain of the Food Industry: a Case Study

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25510%2F16%3A39901338" target="_blank" >RIV/00216275:25510/16:39901338 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.degruyter.com/downloadpdf/j/eng.2016.6.issue-1/eng-2016-0094/eng-2016-0094.xml" target="_blank" >https://www.degruyter.com/downloadpdf/j/eng.2016.6.issue-1/eng-2016-0094/eng-2016-0094.xml</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1515/eng-2016-0094" target="_blank" >10.1515/eng-2016-0094</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Analysis of Orders of Perishable Goods in Relation to the Bullwhip Effect in the Logistic Supply Chain of the Food Industry: a Case Study

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The bullwhip effect generally refers to the phenomenon where order variability increases as the orders move upstream in the supply chain. It is serious problem for every member of the supply chain. This effect begins at customers and passes through the chain to producers, which are at the end of the logistic chain. Especially food supply chains are affected by this issue. These chains are unique for problems of expiration of goods (particularly perishable goods), variable demand, orders with quantity discounts and effort to maximize the customer satisfaction. This paper will present the problem of the bullwhip effect in the real supply chain in the food industry. This supply chain consists of approximately 350 stores, four central warehouses and more than 1000 suppliers, but the case study will examine 87 stores, one central warehouse and one supplier in 2015. The aim of this paper is the analysis of the order variability between the various links in this chain and confirmation of the bullwhip effect in this chain. The subject of the analysis will be perishable goods.

  • Název v anglickém jazyce

    The Analysis of Orders of Perishable Goods in Relation to the Bullwhip Effect in the Logistic Supply Chain of the Food Industry: a Case Study

  • Popis výsledku anglicky

    The bullwhip effect generally refers to the phenomenon where order variability increases as the orders move upstream in the supply chain. It is serious problem for every member of the supply chain. This effect begins at customers and passes through the chain to producers, which are at the end of the logistic chain. Especially food supply chains are affected by this issue. These chains are unique for problems of expiration of goods (particularly perishable goods), variable demand, orders with quantity discounts and effort to maximize the customer satisfaction. This paper will present the problem of the bullwhip effect in the real supply chain in the food industry. This supply chain consists of approximately 350 stores, four central warehouses and more than 1000 suppliers, but the case study will examine 87 stores, one central warehouse and one supplier in 2015. The aim of this paper is the analysis of the order variability between the various links in this chain and confirmation of the bullwhip effect in this chain. The subject of the analysis will be perishable goods.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    AE - Řízení, správa a administrativa

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Open Engineering

  • ISSN

    2391-5439

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    6

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    PL - Polská republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    724-729

  • Kód UT WoS článku

    000396443500058

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85009758049