Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fuzzy a regresní přístup k odhadu změn konzistence sýrů ovlivněnou záměnou směsi tavicích solí

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26210%2F10%3APU97252" target="_blank" >RIV/00216305:26210/10:PU97252 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Fuzzy a regresní přístup k odhadu změn konzistence sýrů ovlivněnou záměnou směsi tavicích solí

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek vychází z měření změny tvrdosti (pevnosti) tavených sýrů v závislosti na poměrovém zastoupení čtyř různých fosforečnanů v binární směsi a na době skladování tohoto sýra.

  • Název v anglickém jazyce

    Fuzzy and regression approach in estimation of consistency changes influenced by substitution of emulsifying agents in the mixture

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to study dependence of hardness of processed cheese spreads on the composition of binary mixtures of phosphate emulsifying salts which consisted of disodium hydrogenphosphate, tetrasodium diphosphate, pentasodium triphosphate, and/or sodium salt of polyphosphate and on number of days of storage. The main goal was to find suitable statistical models in order to describe the dependence of hardness examined on the composition of binary mixtures. Polynomial regression proved to be suitable for the global behaviour of the statistical relationship observed. Detailed observation of local changes was made by means of fuzzy inference system. In binary mixtures of polyphosphate combined with monophosphate, diphosphate or triphosphate, hardness was gradually increasing with rising amount of polyphosphate in mixture. In binary mixtures of monophosphate combined with diphosphate or triphosphate, a rapid increase in hardness of the samples was determined when the proportion

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    BA - Obecná matematika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1M06047" target="_blank" >1M06047: Centrum pro jakost a spolehlivost výroby</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Biometrika 2010

  • ISBN

    978-80-7401-028-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    33-40

  • Název nakladatele

    Neuveden

  • Místo vydání

    Neuveden

  • Místo konání akce

    Zahradnická fakulta MZLU, Lednice

  • Datum konání akce

    6. 9. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku