Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of combinations of sodium phosphates in binary mixtures on selected texture parameters of processed cheese spreads

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26210%2F11%3APU96634" target="_blank" >RIV/00216305:26210/11:PU96634 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60162694:G42__/11:00447612 RIV/70883521:28110/11:43866853

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of combinations of sodium phosphates in binary mixtures on selected texture parameters of processed cheese spreads

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The dependence of hardness, adhesiveness and cohesiveness of processed cheese spreads on the composition of binary mixtures of disodium hydrogen phosphate, tetrasodium diphosphate, pentasodium triphosphate, and/or sodium salt of polyphosphate was studied. Suitable statistical models to describe the dependence of the texture parameters examined on the composition of binary mixtures were investigated. Each of the 6 types of binary mixtures was applied in 11 percentage ratios of each component. In binary mixtures of polyphosphate combined with monophosphate, diphosphate or triphosphate, hardness gradually rose with the increasing proportion of polyphosphates within the mixture. In binary mixtures of monophosphate combined with diphosphate or triphosphate,a rapid growth in hardness of the samples was observed when the proportion of diphosphate or triphosphate in the mixture increased (up to 50-60%). A further increase in diphosphate or triphosphate content (above 60%) resulted in a rapid

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of combinations of sodium phosphates in binary mixtures on selected texture parameters of processed cheese spreads

  • Popis výsledku anglicky

    The dependence of hardness, adhesiveness and cohesiveness of processed cheese spreads on the composition of binary mixtures of disodium hydrogen phosphate, tetrasodium diphosphate, pentasodium triphosphate, and/or sodium salt of polyphosphate was studied. Suitable statistical models to describe the dependence of the texture parameters examined on the composition of binary mixtures were investigated. Each of the 6 types of binary mixtures was applied in 11 percentage ratios of each component. In binary mixtures of polyphosphate combined with monophosphate, diphosphate or triphosphate, hardness gradually rose with the increasing proportion of polyphosphates within the mixture. In binary mixtures of monophosphate combined with diphosphate or triphosphate,a rapid growth in hardness of the samples was observed when the proportion of diphosphate or triphosphate in the mixture increased (up to 50-60%). A further increase in diphosphate or triphosphate content (above 60%) resulted in a rapid

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL

  • ISSN

    0958-6946

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    21

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    979-986

  • Kód UT WoS článku

    000295830900011

  • EID výsledku v databázi Scopus