Mechanical Resonance Method for Evaluation of Firmness of Peach Fruit
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26220%2F02%3APU29456" target="_blank" >RIV/00216305:26220/02:PU29456 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Mechanical Resonance Method for Evaluation of Firmness of Peach Fruit
Popis výsledku v původním jazyce
An investigation has been made to establish the basic relationship between the mechanical resonance, firmness, chemical composition and ethylene production during the maturity time and the ripening time of peach fruit. The non-destructive frequency response technique has been evaluated and the stiffness coefficient has been calculated to obtain the firmness of peach fruit. From the evaluation of ethylene production at the beginning of onset of climacteric ripening phase the stiffness coefficient is withhin 6 Hz/g - 10 Hz/g. The ripening phase of the fruit over the ripe stage gives the lowest value of the stiffness coefficient. The correlations between the results obtained by mechanical resonance method and other methods show very good matching.
Název v anglickém jazyce
Mechanical Resonance Method for Evaluation of Firmness of Peach Fruit
Popis výsledku anglicky
An investigation has been made to establish the basic relationship between the mechanical resonance, firmness, chemical composition and ethylene production during the maturity time and the ripening time of peach fruit. The non-destructive frequency response technique has been evaluated and the stiffness coefficient has been calculated to obtain the firmness of peach fruit. From the evaluation of ethylene production at the beginning of onset of climacteric ripening phase the stiffness coefficient is withhin 6 Hz/g - 10 Hz/g. The ripening phase of the fruit over the ripe stage gives the lowest value of the stiffness coefficient. The correlations between the results obtained by mechanical resonance method and other methods show very good matching.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GE - Šlechtění rostlin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Modern Analytical Methods for Food and Beverage Authentication
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
90-98
Název nakladatele
MZLU Brno, Lednice
Místo vydání
Lednice
Místo konání akce
Lednice
Datum konání akce
29. 8. 2002
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—