Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mechanical Resonance Method for Evaluation of Firmness of Peach Fruit

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26220%2F02%3APU29456" target="_blank" >RIV/00216305:26220/02:PU29456 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Mechanical Resonance Method for Evaluation of Firmness of Peach Fruit

  • Popis výsledku v původním jazyce

    An investigation has been made to establish the basic relationship between the mechanical resonance, firmness, chemical composition and ethylene production during the maturity time and the ripening time of peach fruit. The non-destructive frequency response technique has been evaluated and the stiffness coefficient has been calculated to obtain the firmness of peach fruit. From the evaluation of ethylene production at the beginning of onset of climacteric ripening phase the stiffness coefficient is withhin 6 Hz/g - 10 Hz/g. The ripening phase of the fruit over the ripe stage gives the lowest value of the stiffness coefficient. The correlations between the results obtained by mechanical resonance method and other methods show very good matching.

  • Název v anglickém jazyce

    Mechanical Resonance Method for Evaluation of Firmness of Peach Fruit

  • Popis výsledku anglicky

    An investigation has been made to establish the basic relationship between the mechanical resonance, firmness, chemical composition and ethylene production during the maturity time and the ripening time of peach fruit. The non-destructive frequency response technique has been evaluated and the stiffness coefficient has been calculated to obtain the firmness of peach fruit. From the evaluation of ethylene production at the beginning of onset of climacteric ripening phase the stiffness coefficient is withhin 6 Hz/g - 10 Hz/g. The ripening phase of the fruit over the ripe stage gives the lowest value of the stiffness coefficient. The correlations between the results obtained by mechanical resonance method and other methods show very good matching.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Modern Analytical Methods for Food and Beverage Authentication

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    90-98

  • Název nakladatele

    MZLU Brno, Lednice

  • Místo vydání

    Lednice

  • Místo konání akce

    Lednice

  • Datum konání akce

    29. 8. 2002

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku