Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mechanical resonance method for evaluation of peach fruit firmness

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F03%3A55500004" target="_blank" >RIV/62156489:_____/03:55500004 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Mechanical resonance method for evaluation of peach fruit firmness

  • Popis výsledku v původním jazyce

    An investigation was carried out to establish the basic relationship between mechanical resonance, firmness, chemical composition and ethylene during the maturity time and the ripening time of peach fruit. The stiffness factor calculated by a non-destructive frequency response technique was compared with biological properties obtained by measurement of chemical composition, firmness and ethylene production in the internal atmosphere of tested fruit. The correlation betwenn the biologicalmultifunction and the mechanical resonance frequence of peach fruit can be expressed by an exponential relationship. Multifactorial index seems to describe the rupture point that for peach fruit coincides with the beginning of climacteric developmental stage, detected by ethylene production.

  • Název v anglickém jazyce

    Mechanical resonance method for evaluation of peach fruit firmness

  • Popis výsledku anglicky

    An investigation was carried out to establish the basic relationship between mechanical resonance, firmness, chemical composition and ethylene during the maturity time and the ripening time of peach fruit. The stiffness factor calculated by a non-destructive frequency response technique was compared with biological properties obtained by measurement of chemical composition, firmness and ethylene production in the internal atmosphere of tested fruit. The correlation betwenn the biologicalmultifunction and the mechanical resonance frequence of peach fruit can be expressed by an exponential relationship. Multifactorial index seems to describe the rupture point that for peach fruit coincides with the beginning of climacteric developmental stage, detected by ethylene production.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Horticultural Science (Prague)

  • ISSN

    0862-867X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    30

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    1-6

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus