Mechanical resonance method for evaluation of peach fruit firmness
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F03%3A55500004" target="_blank" >RIV/62156489:_____/03:55500004 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Mechanical resonance method for evaluation of peach fruit firmness
Popis výsledku v původním jazyce
An investigation was carried out to establish the basic relationship between mechanical resonance, firmness, chemical composition and ethylene during the maturity time and the ripening time of peach fruit. The stiffness factor calculated by a non-destructive frequency response technique was compared with biological properties obtained by measurement of chemical composition, firmness and ethylene production in the internal atmosphere of tested fruit. The correlation betwenn the biologicalmultifunction and the mechanical resonance frequence of peach fruit can be expressed by an exponential relationship. Multifactorial index seems to describe the rupture point that for peach fruit coincides with the beginning of climacteric developmental stage, detected by ethylene production.
Název v anglickém jazyce
Mechanical resonance method for evaluation of peach fruit firmness
Popis výsledku anglicky
An investigation was carried out to establish the basic relationship between mechanical resonance, firmness, chemical composition and ethylene during the maturity time and the ripening time of peach fruit. The stiffness factor calculated by a non-destructive frequency response technique was compared with biological properties obtained by measurement of chemical composition, firmness and ethylene production in the internal atmosphere of tested fruit. The correlation betwenn the biologicalmultifunction and the mechanical resonance frequence of peach fruit can be expressed by an exponential relationship. Multifactorial index seems to describe the rupture point that for peach fruit coincides with the beginning of climacteric developmental stage, detected by ethylene production.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Horticultural Science (Prague)
ISSN
0862-867X
e-ISSN
—
Svazek periodika
30
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
1-6
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—