Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Comparison of optical and electrical investigations of meat ageing

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26220%2F13%3APU103778" target="_blank" >RIV/00216305:26220/13:PU103778 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1117/12.2016876" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1117/12.2016876</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1117/12.2016876" target="_blank" >10.1117/12.2016876</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Comparison of optical and electrical investigations of meat ageing

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Different ultrasonic, electromagnetic, electrical and optical methods are used for meat ageing detection. Muscles are turbid anisotropic media, they exhibit changes in electrical and optical properties according to the direction of the electrical and optical fields in the sample. The work assesses the feasibility of impedance measurements for meat ageing detection and their comparison with optical measurement of scattered light. The pork chop slices were used for their relative homogeneity. An investigation was carried out for the detection of the ageing of unpacked slices exposed directly to the air, and other packed in polyethylene bags. The electrical method is a promising method due to the possibility of getting much information and realizing cheap and fast enough measurement systems. The optical method allows measure the rotation of polarization plane in the range of 95 degrees within considered period. Nevertheless, further work has to be provided to determine closer relationships between optical scattering characteristics, electrical anisotropy in ageing-related tissue structural properties.

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of optical and electrical investigations of meat ageing

  • Popis výsledku anglicky

    Different ultrasonic, electromagnetic, electrical and optical methods are used for meat ageing detection. Muscles are turbid anisotropic media, they exhibit changes in electrical and optical properties according to the direction of the electrical and optical fields in the sample. The work assesses the feasibility of impedance measurements for meat ageing detection and their comparison with optical measurement of scattered light. The pork chop slices were used for their relative homogeneity. An investigation was carried out for the detection of the ageing of unpacked slices exposed directly to the air, and other packed in polyethylene bags. The electrical method is a promising method due to the possibility of getting much information and realizing cheap and fast enough measurement systems. The optical method allows measure the rotation of polarization plane in the range of 95 degrees within considered period. Nevertheless, further work has to be provided to determine closer relationships between optical scattering characteristics, electrical anisotropy in ageing-related tissue structural properties.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20201 - Electrical and electronic engineering

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Proceedings of SPIE

  • ISSN

    0277-786X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    8774

  • Číslo periodika v rámci svazku

    8774

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    „84471L1“-„84471L8“

  • Kód UT WoS článku

    000323326200044

  • EID výsledku v databázi Scopus