Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Macroscopic investigations of meat ageing

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26220%2F14%3APU106562" target="_blank" >RIV/00216305:26220/14:PU106562 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Macroscopic investigations of meat ageing

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Various ultrasonic, electromagnetic, electrical and optical methods are used for meat ageing detection. Muscles as turbid anisotropic media exhibit changes in their electrical and optical properties according to the direction of electrical and optical fields in the sample. This work assesses the feasibility of impedance measurements for meat ageing detection and their comparison with optical measurement of scattered light. Macroscopic experiments are provided with pork chop slices. Electrical method gives the possibility of obtaining much information and realizing cheap and fast enough measurement systems, optical method allows measuring the rotation of polarization plane in the range of 95 degrees within considered period.

  • Název v anglickém jazyce

    Macroscopic investigations of meat ageing

  • Popis výsledku anglicky

    Various ultrasonic, electromagnetic, electrical and optical methods are used for meat ageing detection. Muscles as turbid anisotropic media exhibit changes in their electrical and optical properties according to the direction of electrical and optical fields in the sample. This work assesses the feasibility of impedance measurements for meat ageing detection and their comparison with optical measurement of scattered light. Macroscopic experiments are provided with pork chop slices. Electrical method gives the possibility of obtaining much information and realizing cheap and fast enough measurement systems, optical method allows measuring the rotation of polarization plane in the range of 95 degrees within considered period.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    JA - Elektronika a optoelektronika, elektrotechnika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ED2.1.00%2F03.0072" target="_blank" >ED2.1.00/03.0072: Centrum senzorických, informačních a komunikačních systémů (SIX)</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the International Summer School on Application of Scanning Probe Microscopy in Life Sciences, Soft Matter and Nanofabrication

  • ISBN

    9788793102330

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    10-11

  • Název nakladatele

    River Publishers

  • Místo vydání

    Aalborg

  • Místo konání akce

    Aalborg

  • Datum konání akce

    26. 8. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku