Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Angular absorption of light used for evaluation of structural damage to porcine meat caused by aging, drying and freezing

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26220%2F16%3APU121352" target="_blank" >RIV/00216305:26220/16:PU121352 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0309174016306295" target="_blank" >http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0309174016306295</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2016.12.004" target="_blank" >10.1016/j.meatsci.2016.12.004</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Angular absorption of light used for evaluation of structural damage to porcine meat caused by aging, drying and freezing

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Meat as a rich source of protein is sought after by people from all over the world. It is also very susceptible to decay because of many internal and external processes affecting it. In this work an easy and quick method of detection of structural damage caused by decay or mishandling the meat is attempted by the method of angular absorption of light. The difference between structural changes due to aging, drying and freezing is explored and the resulting changes in light absorption in meat samples are presented. This work demonstrates that the measurement of optical angular dependency of absorption in relation to the muscle fibers in muscle tissue has the potential of detecting structural damage to the sample for meat quality control purposes.

  • Název v anglickém jazyce

    Angular absorption of light used for evaluation of structural damage to porcine meat caused by aging, drying and freezing

  • Popis výsledku anglicky

    Meat as a rich source of protein is sought after by people from all over the world. It is also very susceptible to decay because of many internal and external processes affecting it. In this work an easy and quick method of detection of structural damage caused by decay or mishandling the meat is attempted by the method of angular absorption of light. The difference between structural changes due to aging, drying and freezing is explored and the resulting changes in light absorption in meat samples are presented. This work demonstrates that the measurement of optical angular dependency of absorption in relation to the muscle fibers in muscle tissue has the potential of detecting structural damage to the sample for meat quality control purposes.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10610 - Biophysics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1401" target="_blank" >LO1401: Interdisciplinární výzkum bezdrátových technologií</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    MEAT SCIENCE

  • ISSN

    0309-1740

  • e-ISSN

    1873-4138

  • Svazek periodika

    neuveden

  • Číslo periodika v rámci svazku

    126

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    22-28

  • Kód UT WoS článku

    000393937100004

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85009821256