Studying of quantum dot luminescence quenching effect caused by covalent conjugation with protein
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26220%2F17%3APU124924" target="_blank" >RIV/00216305:26220/17:PU124924 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://link.springer.com/content/pdf/10.1007%2Fs00706-017-2038-1.pdf" target="_blank" >https://link.springer.com/content/pdf/10.1007%2Fs00706-017-2038-1.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1007/s00706-017-2038-1" target="_blank" >10.1007/s00706-017-2038-1</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Studying of quantum dot luminescence quenching effect caused by covalent conjugation with protein
Popis výsledku v původním jazyce
The characterization of quantum dots (QDs) and their conjugates with bovine serum albumin was done using on-a-chip electrophoresis. Under optimal conditions, bioconjugated QDs were successfully separated from free QDs within approximate to10 min. Influence of coupling agent on a quenching of QD fluorescence intensity caused by conjugation to a protein was studied. When using two-step procedure combining 1-ethyl-3-(3-dimethylaminopropyl)carbodiimide with N-hydroxysulfosuccinimide, the highest quenching effect was notable. We showed that QDs and capillary electrophoresis on a chip can be applied as a sensitive technique for the detection of biological molecules. The characteristics of this method are simplicity, small sample and reagent requirements, and high efficiency of separation.
Název v anglickém jazyce
Studying of quantum dot luminescence quenching effect caused by covalent conjugation with protein
Popis výsledku anglicky
The characterization of quantum dots (QDs) and their conjugates with bovine serum albumin was done using on-a-chip electrophoresis. Under optimal conditions, bioconjugated QDs were successfully separated from free QDs within approximate to10 min. Influence of coupling agent on a quenching of QD fluorescence intensity caused by conjugation to a protein was studied. When using two-step procedure combining 1-ethyl-3-(3-dimethylaminopropyl)carbodiimide with N-hydroxysulfosuccinimide, the highest quenching effect was notable. We showed that QDs and capillary electrophoresis on a chip can be applied as a sensitive technique for the detection of biological molecules. The characteristics of this method are simplicity, small sample and reagent requirements, and high efficiency of separation.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
10405 - Electrochemistry (dry cells, batteries, fuel cells, corrosion metals, electrolysis)
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Monatshefte für Chemie
ISSN
0026-9247
e-ISSN
1434-4475
Svazek periodika
148
Číslo periodika v rámci svazku
11
Stát vydavatele periodika
AT - Rakouská republika
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
1901-1909
Kód UT WoS článku
000413626000002
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85029548548