Použití CZE pro separaci sladkého proteinu thaumatinu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F02%3APU36331" target="_blank" >RIV/00216305:26310/02:PU36331 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Použití CZE pro separaci sladkého proteinu thaumatinu
Popis výsledku v původním jazyce
Předkládaná práce studuje elektroforetické chování thaumatinu v uspořádání kapilární zónové elektroforézy (CZE). V separačních systémech s nepokrytou kapilárou byly testovány elektrolytové systémy silně kyselé (pH 2.0) a středně kyselé (pH 4.5). Čistě elektroforetický transport byl pozorován pouze u pH 2.0. Separační selektivita pro obě podjednotky thaumatin I a thaumatin II však byla příliš nízká. Dále byly zkoumány elektrolytové systémy v kapiláře pokryté polyakrylamidem. Byly použity základní elektrolyty o pH 2.0, 4.5, 6.0 a 7.0. Pozornost byla věnována i vlivu velikosti kationtu základního elektrolytu na separaci obou podjednotek.
Název v anglickém jazyce
Investigation on separability of sweet protein thaumatin by CZE
Popis výsledku anglicky
The electrophoretic behaviour of sweet protein thaumatin was explored in strongly acid (pH 2) and mildly acid (pH 4.5) separation systems using both bare and coated fused silica capillaries.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů