Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv pH na antimikrobiální aktivitu organických kyselin vůči enteropathogennímu kmenu Escherichia coli z králíků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985904%3A_____%2F07%3A00082678" target="_blank" >RIV/67985904:_____/07:00082678 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027014:_____/07:#0000416

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of pH on antimicrobial activity of organic acids against rabbit enteropathogenic strain of Escherichia coli

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Susceptibility of strain C6 (O128 serogroup) to fatty acids, oleic, citric, lactic and fumaric acid was tested at 5mg/ml. In the near-neutral pH region caproic and caprylic acid reduced counts of viable cells by 3 and 6 orders, resp. At lower pH (pH=5.3)caprylic acid reduced counts of E. coli below 100/ml. In a weakly acid environment also capric acid was bactericidal. Citric acid, but not other acids tested, was at pH 5.3 weakly bactericidal. At low pH (2.2 -2.5) growth of E. coli was inhibited both in control and treated cultures.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of pH on antimicrobial activity of organic acids against rabbit enteropathogenic strain of Escherichia coli

  • Popis výsledku anglicky

    Susceptibility of strain C6 (O128 serogroup) to fatty acids, oleic, citric, lactic and fumaric acid was tested at 5mg/ml. In the near-neutral pH region caproic and caprylic acid reduced counts of viable cells by 3 and 6 orders, resp. At lower pH (pH=5.3)caprylic acid reduced counts of E. coli below 100/ml. In a weakly acid environment also capric acid was bactericidal. Citric acid, but not other acids tested, was at pH 5.3 weakly bactericidal. At low pH (2.2 -2.5) growth of E. coli was inhibited both in control and treated cultures.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF3134" target="_blank" >QF3134: Použití mastných kyselin s antimikrobiálním účinkem k náhradě krmných antibiotik u hospodářských zvířat</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Folia Microbiologica

  • ISSN

    0015-5632

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    52

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    70-72

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus