Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Neohesperidin dihydrochalkon (E-959) nové náhradní sladidlo rostlinného původu na českém trhu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F04%3APU53286" target="_blank" >RIV/00216305:26310/04:PU53286 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Neohesperidin dihydrochalkon (E-959) nové náhradní sladidlo rostlinného původu na českém trhu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tato přednáška prezentuje vlastnosti NHDC a možnosti jeho stanovení elektromigračními metodami: izotachoforézou a kapilární elektroforézou. Předkládá využití SPE-kolonek pro zakoncentrování a stanovení tohoto sladidla v bonbonech Bon Pari. Uvádí validovanou metodu stanovení NHDC kapalinovou chromatografií. Pozornost věnuje také studiu stability NHDC v alkalické oblasti pH.

  • Název v anglickém jazyce

    Neohesperidin dihydrochalcone (E-959) a new alternative sweetener of plant origin on czech market

  • Popis výsledku anglicky

    This lecture presents features of neohesperidin dihydrochalcone (NHDC) and possibilities of its determination by electrophoretic methods: isotachohoresis and capillary electrophoresis. The NHDC preconcentration on SPE columns is inclusded in the proposedroutine of its determination in candies Bon Pari. The validated HPLC method of NHDC determination is described. The stability study of NHDC in alkaline pH completes the lecture.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků z konference XXXV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    80-902671-8-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    94-98

  • Název nakladatele

    VÚPP 2004

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    24. 5. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku