Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Aroma Compounds of White Surface Mould Cheeses

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F05%3APU52410" target="_blank" >RIV/00216305:26310/05:PU52410 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Aroma Compounds of White Surface Mould Cheeses

  • Popis výsledku v původním jazyce

    White surface mould cheeses are characterized by felt-like coating of white mycelia from the growth of mould Penicillium camemberti or Penicillium caseicolum. The presence of moulds gives these cheeses appearance, a taste and an aroma which clearly differentiate them from other types of cheese. A typical example of surface mould ripened cheeses is Camembert, originated from France. The other principal cheeses with a surface mould are Brie, Coulommier and Carré de Est, a mild fermented cheese. The manufaacture of these cheeses is widespread in France, followed by other European countries. Traditional Camembert is made from raw milk; the other surface mould cheeses are manufactured from raw or pasteurized milk. Some types, called for example Hermelín, Kamadet, Premium or Plesnivec, are made in Czech Republic. They are made from pasteurized milk using starter culture consist of thermophilic streptococci or a mixture of streptococci and lactococci. In order to obtain a more aromatic produc

  • Název v anglickém jazyce

    Aroma Compounds of White Surface Mould Cheeses

  • Popis výsledku anglicky

    White surface mould cheeses are characterized by felt-like coating of white mycelia from the growth of mould Penicillium camemberti or Penicillium caseicolum. The presence of moulds gives these cheeses appearance, a taste and an aroma which clearly differentiate them from other types of cheese. A typical example of surface mould ripened cheeses is Camembert, originated from France. The other principal cheeses with a surface mould are Brie, Coulommier and Carré de Est, a mild fermented cheese. The manufaacture of these cheeses is widespread in France, followed by other European countries. Traditional Camembert is made from raw milk; the other surface mould cheeses are manufactured from raw or pasteurized milk. Some types, called for example Hermelín, Kamadet, Premium or Plesnivec, are made in Czech Republic. They are made from pasteurized milk using starter culture consist of thermophilic streptococci or a mixture of streptococci and lactococci. In order to obtain a more aromatic produc

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník

  • ISBN

    80-7194-771-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    272-272

  • Název nakladatele

    Univerzita Pardubice

  • Místo vydání

    Pardubice

  • Místo konání akce

    Pardubice

  • Datum konání akce

    12. 9. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku