Aroma Compounds of White Surface Mould Cheeses
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F05%3APU52410" target="_blank" >RIV/00216305:26310/05:PU52410 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Aroma Compounds of White Surface Mould Cheeses
Popis výsledku v původním jazyce
White surface mould cheeses are characterized by felt-like coating of white mycelia from the growth of mould Penicillium camemberti or Penicillium caseicolum. The presence of moulds gives these cheeses appearance, a taste and an aroma which clearly differentiate them from other types of cheese. A typical example of surface mould ripened cheeses is Camembert, originated from France. The other principal cheeses with a surface mould are Brie, Coulommier and Carré de Est, a mild fermented cheese. The manufaacture of these cheeses is widespread in France, followed by other European countries. Traditional Camembert is made from raw milk; the other surface mould cheeses are manufactured from raw or pasteurized milk. Some types, called for example Hermelín, Kamadet, Premium or Plesnivec, are made in Czech Republic. They are made from pasteurized milk using starter culture consist of thermophilic streptococci or a mixture of streptococci and lactococci. In order to obtain a more aromatic produc
Název v anglickém jazyce
Aroma Compounds of White Surface Mould Cheeses
Popis výsledku anglicky
White surface mould cheeses are characterized by felt-like coating of white mycelia from the growth of mould Penicillium camemberti or Penicillium caseicolum. The presence of moulds gives these cheeses appearance, a taste and an aroma which clearly differentiate them from other types of cheese. A typical example of surface mould ripened cheeses is Camembert, originated from France. The other principal cheeses with a surface mould are Brie, Coulommier and Carré de Est, a mild fermented cheese. The manufaacture of these cheeses is widespread in France, followed by other European countries. Traditional Camembert is made from raw milk; the other surface mould cheeses are manufactured from raw or pasteurized milk. Some types, called for example Hermelín, Kamadet, Premium or Plesnivec, are made in Czech Republic. They are made from pasteurized milk using starter culture consist of thermophilic streptococci or a mixture of streptococci and lactococci. In order to obtain a more aromatic produc
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník
ISBN
80-7194-771-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
272-272
Název nakladatele
Univerzita Pardubice
Místo vydání
Pardubice
Místo konání akce
Pardubice
Datum konání akce
12. 9. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—