Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Měkký nebo polotvrdý sýr s obsahem tuku v sušině 30 až 60 % zrající působením enzymů Penicillium nalgiovense

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000040" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000040 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0030/uv030537.pdf" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0030/uv030537.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Měkký nebo polotvrdý sýr s obsahem tuku v sušině 30 až 60 % zrající působením enzymů Penicillium nalgiovense

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká měkkého nebo polotvrdého sýra s obsahem tuku v sušině 30 až 60 %. Výhodou tohoto řešení je použití kmenů Penicillium nalgiovense s příznivou proteolytickou a lipolytickou aktivitou produkují sýry senzoricky a vzhledově odlišné od sýrů kamembertského typu, které se vyznačují nízkou souvislou vrstvou špinavě bílé až šedorůžově zbarvené plísně na povrchu.

  • Název v anglickém jazyce

    Soft or semi-hard Penicillium nalgiovense ripened cheese with fat in dry matter from 30 to 60 % Penicillium nalgiovense

  • Popis výsledku anglicky

    The technical solution concerns a soft or semi-hard heese with a fat content of 30 to 60 % in the dry matter. The advantage of this solution is the use of strains Penicillium nalgiovense with favourable proteolytic and lipolytic activity producing cheeses sensory and visually different from camembert cheese and characterized by a low continuous layer of dirty white up to greyish pink coloured mould on the surface.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310256" target="_blank" >QJ1310256: Nové produkty na bázi mléka a obilovin pro potřeby lidské výživy s využitím biotechnologických postupů a mikroorganismů selektovaných pomocí genomických metod</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    30537

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence