Měkký nebo polotvrdý sýr s obsahem tuku v sušině 30 až 60 % zrající působením enzymů Penicillium nalgiovense
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000040" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000040 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0030/uv030537.pdf" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0030/uv030537.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Měkký nebo polotvrdý sýr s obsahem tuku v sušině 30 až 60 % zrající působením enzymů Penicillium nalgiovense
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká měkkého nebo polotvrdého sýra s obsahem tuku v sušině 30 až 60 %. Výhodou tohoto řešení je použití kmenů Penicillium nalgiovense s příznivou proteolytickou a lipolytickou aktivitou produkují sýry senzoricky a vzhledově odlišné od sýrů kamembertského typu, které se vyznačují nízkou souvislou vrstvou špinavě bílé až šedorůžově zbarvené plísně na povrchu.
Název v anglickém jazyce
Soft or semi-hard Penicillium nalgiovense ripened cheese with fat in dry matter from 30 to 60 % Penicillium nalgiovense
Popis výsledku anglicky
The technical solution concerns a soft or semi-hard heese with a fat content of 30 to 60 % in the dry matter. The advantage of this solution is the use of strains Penicillium nalgiovense with favourable proteolytic and lipolytic activity producing cheeses sensory and visually different from camembert cheese and characterized by a low continuous layer of dirty white up to greyish pink coloured mould on the surface.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1310256" target="_blank" >QJ1310256: Nové produkty na bázi mléka a obilovin pro potřeby lidské výživy s využitím biotechnologických postupů a mikroorganismů selektovaných pomocí genomických metod</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
30537
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence