Comparison of selected fixative solutions in fixation of processed cheeses
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43877350" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43877350 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://fvhe.vfu.cz/files/Sbornik_KMVP_2019.pdf" target="_blank" >https://fvhe.vfu.cz/files/Sbornik_KMVP_2019.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Comparison of selected fixative solutions in fixation of processed cheeses
Popis výsledku v původním jazyce
There are a lot of types of fixative solutions that prevent from decomposition processes. The fixative solutions have to be able to penetrate into the tissues and preserve structure of samples with minimal negative effect on sample texture. It is important to select a suitable fixation solution which enable appropriate sample processing and also enable color reaction with the target antigen. The aim of the work was to compare the suitability of basic fixative fluids for fixation of processed cheeses and their influence on their texture. We tested several types of fixative solutions on fixation of processed cheese samples, tested solutions included 10% formalin, ethanol, Carnoy?s solution, and Alcohol-Formalin-Acetic Acid (AFA). After fixation the texture of the samples were measured. The results showed that AFA was the most suitable fixative solution for the fixation of processed cheese.
Název v anglickém jazyce
Comparison of selected fixative solutions in fixation of processed cheeses
Popis výsledku anglicky
There are a lot of types of fixative solutions that prevent from decomposition processes. The fixative solutions have to be able to penetrate into the tissues and preserve structure of samples with minimal negative effect on sample texture. It is important to select a suitable fixation solution which enable appropriate sample processing and also enable color reaction with the target antigen. The aim of the work was to compare the suitability of basic fixative fluids for fixation of processed cheeses and their influence on their texture. We tested several types of fixative solutions on fixation of processed cheese samples, tested solutions included 10% formalin, ethanol, Carnoy?s solution, and Alcohol-Formalin-Acetic Acid (AFA). After fixation the texture of the samples were measured. The results showed that AFA was the most suitable fixative solution for the fixation of processed cheese.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XXI. KONFERENCE MLADÝCH VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ, Sborník příspěvků
ISBN
978-80-7305-820-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
41-43
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
22. 5. 2019
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—