Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Comparison of selected fixative solutions in fixation of processed cheeses

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43877350" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43877350 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://fvhe.vfu.cz/files/Sbornik_KMVP_2019.pdf" target="_blank" >https://fvhe.vfu.cz/files/Sbornik_KMVP_2019.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Comparison of selected fixative solutions in fixation of processed cheeses

  • Popis výsledku v původním jazyce

    There are a lot of types of fixative solutions that prevent from decomposition processes. The fixative solutions have to be able to penetrate into the tissues and preserve structure of samples with minimal negative effect on sample texture. It is important to select a suitable fixation solution which enable appropriate sample processing and also enable color reaction with the target antigen. The aim of the work was to compare the suitability of basic fixative fluids for fixation of processed cheeses and their influence on their texture. We tested several types of fixative solutions on fixation of processed cheese samples, tested solutions included 10% formalin, ethanol, Carnoy?s solution, and Alcohol-Formalin-Acetic Acid (AFA). After fixation the texture of the samples were measured. The results showed that AFA was the most suitable fixative solution for the fixation of processed cheese.

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of selected fixative solutions in fixation of processed cheeses

  • Popis výsledku anglicky

    There are a lot of types of fixative solutions that prevent from decomposition processes. The fixative solutions have to be able to penetrate into the tissues and preserve structure of samples with minimal negative effect on sample texture. It is important to select a suitable fixation solution which enable appropriate sample processing and also enable color reaction with the target antigen. The aim of the work was to compare the suitability of basic fixative fluids for fixation of processed cheeses and their influence on their texture. We tested several types of fixative solutions on fixation of processed cheese samples, tested solutions included 10% formalin, ethanol, Carnoy?s solution, and Alcohol-Formalin-Acetic Acid (AFA). After fixation the texture of the samples were measured. The results showed that AFA was the most suitable fixative solution for the fixation of processed cheese.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XXI. KONFERENCE MLADÝCH VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ, Sborník příspěvků

  • ISBN

    978-80-7305-820-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    41-43

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    22. 5. 2019

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku