Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Jednoduchá a rychlá metoda pro přímou analýzu MK plynovou chromatografií

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F07%3APU70489" target="_blank" >RIV/00216305:26310/07:PU70489 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    A rapid and simple method for the direct analysis of fatty acids by gas chromatography

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The fatty acid profile of fats is most frequently determined by gas chromatography of the methyl esters which are prepared by a variety of methods. Esterification increases the volatility of fatty acids, improves the peak configuration, the separation, and the sensitivity of detectors. The methyl derivatives of fatty acids are most popular because of the broad range of available methylation and transesterification procedures, suitable equipment, descriptions of derivatization procedures, and not least the long tradition of the techniques. On the other hand, esterification process is very time consuming, and some problems can occur during this procedure: incomplete conversion of fats to fatty acid methyl esters, the risk of decomposition of polyunsaturated fatty acids, formation of artefacts, loss of volatile short-chain fatty acids and others. Analysis of fatty acids in underivatized form saves the time, costs and eliminates potential errors involved in sample methylation. The aim of t

  • Název v anglickém jazyce

    A rapid and simple method for the direct analysis of fatty acids by gas chromatography

  • Popis výsledku anglicky

    The fatty acid profile of fats is most frequently determined by gas chromatography of the methyl esters which are prepared by a variety of methods. Esterification increases the volatility of fatty acids, improves the peak configuration, the separation, and the sensitivity of detectors. The methyl derivatives of fatty acids are most popular because of the broad range of available methylation and transesterification procedures, suitable equipment, descriptions of derivatization procedures, and not least the long tradition of the techniques. On the other hand, esterification process is very time consuming, and some problems can occur during this procedure: incomplete conversion of fats to fatty acid methyl esters, the risk of decomposition of polyunsaturated fatty acids, formation of artefacts, loss of volatile short-chain fatty acids and others. Analysis of fatty acids in underivatized form saves the time, costs and eliminates potential errors involved in sample methylation. The aim of t

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Book of abstracts and abbreviated papers

  • ISBN

    978-80-227-2698-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    5-7

  • Název nakladatele

    STU

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Místo konání akce

    Štrbské Pleso

  • Datum konání akce

    28. 6. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku