Jednoduchá a rychlá metoda pro přímou analýzu MK plynovou chromatografií
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F07%3APU70489" target="_blank" >RIV/00216305:26310/07:PU70489 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
A rapid and simple method for the direct analysis of fatty acids by gas chromatography
Popis výsledku v původním jazyce
The fatty acid profile of fats is most frequently determined by gas chromatography of the methyl esters which are prepared by a variety of methods. Esterification increases the volatility of fatty acids, improves the peak configuration, the separation, and the sensitivity of detectors. The methyl derivatives of fatty acids are most popular because of the broad range of available methylation and transesterification procedures, suitable equipment, descriptions of derivatization procedures, and not least the long tradition of the techniques. On the other hand, esterification process is very time consuming, and some problems can occur during this procedure: incomplete conversion of fats to fatty acid methyl esters, the risk of decomposition of polyunsaturated fatty acids, formation of artefacts, loss of volatile short-chain fatty acids and others. Analysis of fatty acids in underivatized form saves the time, costs and eliminates potential errors involved in sample methylation. The aim of t
Název v anglickém jazyce
A rapid and simple method for the direct analysis of fatty acids by gas chromatography
Popis výsledku anglicky
The fatty acid profile of fats is most frequently determined by gas chromatography of the methyl esters which are prepared by a variety of methods. Esterification increases the volatility of fatty acids, improves the peak configuration, the separation, and the sensitivity of detectors. The methyl derivatives of fatty acids are most popular because of the broad range of available methylation and transesterification procedures, suitable equipment, descriptions of derivatization procedures, and not least the long tradition of the techniques. On the other hand, esterification process is very time consuming, and some problems can occur during this procedure: incomplete conversion of fats to fatty acid methyl esters, the risk of decomposition of polyunsaturated fatty acids, formation of artefacts, loss of volatile short-chain fatty acids and others. Analysis of fatty acids in underivatized form saves the time, costs and eliminates potential errors involved in sample methylation. The aim of t
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Book of abstracts and abbreviated papers
ISBN
978-80-227-2698-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
5-7
Název nakladatele
STU
Místo vydání
Bratislava
Místo konání akce
Štrbské Pleso
Datum konání akce
28. 6. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—