Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Production of antimicrobial substances by strains of Lactobacillus genus

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F11%3APU92629" target="_blank" >RIV/00216305:26310/11:PU92629 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Production of antimicrobial substances by strains of Lactobacillus genus

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Strains of Lactobacillus genus are used in the dairy industry as probiotics. Probiotic bacteria are often selected for use on the basis of their ability to adhere to the intestinal mucosa, acid and bile stability, and one of the proposed beneficial effects is the inhibition of the growth of pathogenic bacteria. The inhibition can be caused by production of antimicrobial substances such as acids or bacteriocins. All strains were tested for production of antimicrobial substances using the agar spot-test and the agar diffusion test. Strains of Lactobacillus (11 strains), Clostridium (5 strains), Staphylococcus (1 strain), Salmonella (2 strains), Enterococcus (2 strains), and E. coli (3 strains) acquired from the Institute of Dairy Science and Probiotics,University of Ljubljana, Domžale, Slovenia, were used as indicator strains.

  • Název v anglickém jazyce

    Production of antimicrobial substances by strains of Lactobacillus genus

  • Popis výsledku anglicky

    Strains of Lactobacillus genus are used in the dairy industry as probiotics. Probiotic bacteria are often selected for use on the basis of their ability to adhere to the intestinal mucosa, acid and bile stability, and one of the proposed beneficial effects is the inhibition of the growth of pathogenic bacteria. The inhibition can be caused by production of antimicrobial substances such as acids or bacteriocins. All strains were tested for production of antimicrobial substances using the agar spot-test and the agar diffusion test. Strains of Lactobacillus (11 strains), Clostridium (5 strains), Staphylococcus (1 strain), Salmonella (2 strains), Enterococcus (2 strains), and E. coli (3 strains) acquired from the Institute of Dairy Science and Probiotics,University of Ljubljana, Domžale, Slovenia, were used as indicator strains.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EB - Genetika a molekulární biologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů