Molecular identification of selected species of lactic acid bacteria and bifidobacteria in food additives
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F11%3APU93655" target="_blank" >RIV/00216305:26310/11:PU93655 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Molecular identification of selected species of lactic acid bacteria and bifidobacteria in food additives
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this work was to isolate DNA from complex matrices of three batches of 2 probiotic food additives and to detect target bacterial DNA using PCR. Results were compared with declared specification given by producer. It was shown that declared bacteria are in accord with detected bacteria in both products. It was also shown that species Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium animalis are present in both products.
Název v anglickém jazyce
Molecular identification of selected species of lactic acid bacteria and bifidobacteria in food additives
Popis výsledku anglicky
The aim of this work was to isolate DNA from complex matrices of three batches of 2 probiotic food additives and to detect target bacterial DNA using PCR. Results were compared with declared specification given by producer. It was shown that declared bacteria are in accord with detected bacteria in both products. It was also shown that species Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium animalis are present in both products.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
EB - Genetika a molekulární biologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů