Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Adoption of Acrylamide Mitigation Tools in Food Processing

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F11%3APU97092" target="_blank" >RIV/00216305:26310/11:PU97092 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Adoption of Acrylamide Mitigation Tools in Food Processing

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Acrylamide was found in a wide range of staple foods and due to its carcinogenicity the development of tools for its mitigation is highly recommended. Application of asparaginase enzyme is a very effective way of prevention of acrylamide formation in a process of Maillard reaction. Addition of calcium chloride and supporting of yeast fermentation. Spice addition to gingerbread. Replacement of ammonium rising agent with sodium salt.

  • Název v anglickém jazyce

    Adoption of Acrylamide Mitigation Tools in Food Processing

  • Popis výsledku anglicky

    Acrylamide was found in a wide range of staple foods and due to its carcinogenicity the development of tools for its mitigation is highly recommended. Application of asparaginase enzyme is a very effective way of prevention of acrylamide formation in a process of Maillard reaction. Addition of calcium chloride and supporting of yeast fermentation. Spice addition to gingerbread. Replacement of ammonium rising agent with sodium salt.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů