Adoption of Acrylamide Mitigation Tools in Food Processing
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F11%3APU97092" target="_blank" >RIV/00216305:26310/11:PU97092 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Adoption of Acrylamide Mitigation Tools in Food Processing
Popis výsledku v původním jazyce
Acrylamide was found in a wide range of staple foods and due to its carcinogenicity the development of tools for its mitigation is highly recommended. Application of asparaginase enzyme is a very effective way of prevention of acrylamide formation in a process of Maillard reaction. Addition of calcium chloride and supporting of yeast fermentation. Spice addition to gingerbread. Replacement of ammonium rising agent with sodium salt.
Název v anglickém jazyce
Adoption of Acrylamide Mitigation Tools in Food Processing
Popis výsledku anglicky
Acrylamide was found in a wide range of staple foods and due to its carcinogenicity the development of tools for its mitigation is highly recommended. Application of asparaginase enzyme is a very effective way of prevention of acrylamide formation in a process of Maillard reaction. Addition of calcium chloride and supporting of yeast fermentation. Spice addition to gingerbread. Replacement of ammonium rising agent with sodium salt.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů