Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Changes in lipid composition of apple surface layer during long-term storage in controlled atmosphere

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F12%3APU101366" target="_blank" >RIV/00216305:26310/12:PU101366 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Changes in lipid composition of apple surface layer during long-term storage in controlled atmosphere

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This work is focused on an analysis of surface lipids of different varieties of apples stored in a normal atmosphere and a modified atmosphere with ultra-low oxygen content, for 4 months and 6 months. The major fatty acids in apple surface layers are palmitic acid, stearic acid, linoleic acid, and oleic acid. During the 6-months storage period, a variety-specific decrease in the total fatty acids content and an increase in saturation degree was observed in all the varieties tested, when compared with the 4-months storage. The greatest differences in saturation degree were observed in the Golden Delicious variety, in which the highest content of unsaturated fatty acids was also found.

  • Název v anglickém jazyce

    Changes in lipid composition of apple surface layer during long-term storage in controlled atmosphere

  • Popis výsledku anglicky

    This work is focused on an analysis of surface lipids of different varieties of apples stored in a normal atmosphere and a modified atmosphere with ultra-low oxygen content, for 4 months and 6 months. The major fatty acids in apple surface layers are palmitic acid, stearic acid, linoleic acid, and oleic acid. During the 6-months storage period, a variety-specific decrease in the total fatty acids content and an increase in saturation degree was observed in all the varieties tested, when compared with the 4-months storage. The greatest differences in saturation degree were observed in the Golden Delicious variety, in which the highest content of unsaturated fatty acids was also found.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH81056" target="_blank" >QH81056: Studium enzymatické aktivity pro zlepšení biologického potenciálu jarního sladovnického ječmene</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Chemical Papers

  • ISSN

    0366-6352

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    66

  • Číslo periodika v rámci svazku

    10

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    940-948

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus