Posouzení vlivu způsobu pěstování vinné révy na populaci bakterií mléčného kvašení během alkoholového kvašení
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F12%3APU99404" target="_blank" >RIV/00216305:26310/12:PU99404 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Posouzení vlivu způsobu pěstování vinné révy na populaci bakterií mléčného kvašení během alkoholového kvašení
Popis výsledku v původním jazyce
V posledních letech roste poptávka spotřebitelů po produktech pocházejících z ekologického nebo integrovaného systému produkce. Z tohoto důvodu se trend přecházet od konvenčního způsobu pěstování a výroby nevyhnul ani jednomu z nejstarších odvětví biotechnologie ? výrobě vína. I když byla provedena řada studií zabývající se vlivem způsobu pěstování vinné révy na obsah různých anorganických prvků (zejména dusíku a mědi), fenolických sloučenin nebo populaci půdních mikroorganismů, nejsou k dispozici žádnéinformace o tom, zda je ovlivněna populace bakterií mléčného kvašení v hroznovém moštu během primární fermentace. Bakterie mléčného kvašení jsou zodpovědné za sekundární neboli jablečno-mléčné kvašení, které zajišťuje biologické odkyselení vína. Kromě toho, produkcí řady sekundárních metabolitů, významně ovlivňují výslednou chuť, aroma a hygienickou jakost vína. Cílem práce bylo monitorování celko
Název v anglickém jazyce
The assessment of the impact of vine cultivation method on populations of lactic acid bacteria during alcohol fermentation
Popis výsledku anglicky
In recent years, an increasing consumer demand for products originating from organic or integrated production system. For this reason, the trend to shift away from the conventional method of cultivation and production of spare even one of the oldest biotechnology industry - production of wine. Although many studies have been conducted on the impact of vines grown on the content of various inorganic elements (especially nitrogen and copper), phenolic compounds or the population of soil microorganisms, there is no information on whether the affected populations of lactic acid bacteria in grape musts during primary fermentation. Lactic acid bacteria are responsible for secondary or malolactic fermentation, which provides biological deacidification. In addition, the production of a number of secondary metabolites, significantly affect the taste, aroma and health quality wines. The aim was to monitor the total number of lactic acid bacteria present in the grape juice during wine making. The
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
EB - Genetika a molekulární biologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů