The Use of Magnetic poly(N-isopropylacrylamide) Microspheres for Separation of DNA from Probiotic Dairy Products
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F12%3APU99578" target="_blank" >RIV/00216305:26310/12:PU99578 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/61389013:_____/12:00386993
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The Use of Magnetic poly(N-isopropylacrylamide) Microspheres for Separation of DNA from Probiotic Dairy Products
Popis výsledku v původním jazyce
Magnetic thermosensitive poly(N-isopropylacrylamide) (PNIPAAm) microspheres 3.6 mikrom in size were prepared by the inverse emulsion polymerization in paraffin oil in the presence of maghemite (gama-Fe2O3) nanoparticles. Gama-Fe2O3 nanoparticles (11 nm)were obtained by coprecipitation of Fe(II) and Fe(III) chlorides in a basic solution followed by oxidation with NaClO. The size, polydispersity and iron content of the magnetic PNIPAAm microspheres were characterized by light microscopy, transmission electron microscopy (TEM) and atomic absorption spectroscopy (AAS). Thermosensitivity of water-swollen magnetic PNIPAAm microparticles was investigated by light microscopy equipped with a heating stage. Magnetic PNIPAAm microspheres were used for separationof DNA from probiotic dairy products (yoghurt) at different temperatures.
Název v anglickém jazyce
The Use of Magnetic poly(N-isopropylacrylamide) Microspheres for Separation of DNA from Probiotic Dairy Products
Popis výsledku anglicky
Magnetic thermosensitive poly(N-isopropylacrylamide) (PNIPAAm) microspheres 3.6 mikrom in size were prepared by the inverse emulsion polymerization in paraffin oil in the presence of maghemite (gama-Fe2O3) nanoparticles. Gama-Fe2O3 nanoparticles (11 nm)were obtained by coprecipitation of Fe(II) and Fe(III) chlorides in a basic solution followed by oxidation with NaClO. The size, polydispersity and iron content of the magnetic PNIPAAm microspheres were characterized by light microscopy, transmission electron microscopy (TEM) and atomic absorption spectroscopy (AAS). Thermosensitivity of water-swollen magnetic PNIPAAm microparticles was investigated by light microscopy equipped with a heating stage. Magnetic PNIPAAm microspheres were used for separationof DNA from probiotic dairy products (yoghurt) at different temperatures.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EB - Genetika a molekulární biologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Colloidal Science and Biotechnology
ISSN
2164-9634
e-ISSN
—
Svazek periodika
1
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
235-240
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—