Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Use of Magnetic poly(N-isopropylacrylamide) Microspheres for Separation of DNA from Probiotic Dairy Products

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F12%3APU99578" target="_blank" >RIV/00216305:26310/12:PU99578 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/61389013:_____/12:00386993

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Use of Magnetic poly(N-isopropylacrylamide) Microspheres for Separation of DNA from Probiotic Dairy Products

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Magnetic thermosensitive poly(N-isopropylacrylamide) (PNIPAAm) microspheres 3.6 mikrom in size were prepared by the inverse emulsion polymerization in paraffin oil in the presence of maghemite (gama-Fe2O3) nanoparticles. Gama-Fe2O3 nanoparticles (11 nm)were obtained by coprecipitation of Fe(II) and Fe(III) chlorides in a basic solution followed by oxidation with NaClO. The size, polydispersity and iron content of the magnetic PNIPAAm microspheres were characterized by light microscopy, transmission electron microscopy (TEM) and atomic absorption spectroscopy (AAS). Thermosensitivity of water-swollen magnetic PNIPAAm microparticles was investigated by light microscopy equipped with a heating stage. Magnetic PNIPAAm microspheres were used for separationof DNA from probiotic dairy products (yoghurt) at different temperatures.

  • Název v anglickém jazyce

    The Use of Magnetic poly(N-isopropylacrylamide) Microspheres for Separation of DNA from Probiotic Dairy Products

  • Popis výsledku anglicky

    Magnetic thermosensitive poly(N-isopropylacrylamide) (PNIPAAm) microspheres 3.6 mikrom in size were prepared by the inverse emulsion polymerization in paraffin oil in the presence of maghemite (gama-Fe2O3) nanoparticles. Gama-Fe2O3 nanoparticles (11 nm)were obtained by coprecipitation of Fe(II) and Fe(III) chlorides in a basic solution followed by oxidation with NaClO. The size, polydispersity and iron content of the magnetic PNIPAAm microspheres were characterized by light microscopy, transmission electron microscopy (TEM) and atomic absorption spectroscopy (AAS). Thermosensitivity of water-swollen magnetic PNIPAAm microparticles was investigated by light microscopy equipped with a heating stage. Magnetic PNIPAAm microspheres were used for separationof DNA from probiotic dairy products (yoghurt) at different temperatures.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EB - Genetika a molekulární biologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Colloidal Science and Biotechnology

  • ISSN

    2164-9634

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    235-240

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus