Identifikace kvasinek izolovaných v průběhu procesu výroby červeného vína metodou PCR-RFLP
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F13%3APU103876" target="_blank" >RIV/00216305:26310/13:PU103876 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Identifikace kvasinek izolovaných v průběhu procesu výroby červeného vína metodou PCR-RFLP
Popis výsledku v původním jazyce
Práce pojednává o izolaci a taxonomickém zařazení kvasinek účastnících se průběhu kvasného procesu výroby červeného vína Rulandské modré. Hrozny byly pěstovány integrovaně a ekologicky ve vinařské oblasti Jižní Moravy, ČR. Proces byl kontrolován ? byla použita komerční kultura Saccharomyces cerevisiae BS6. K identifikaci byla využita metoda polymerázové řetězové reakce s následnou analýzou polymorfismu délky restrikčních fragmentů ? metoda PCR-RFLP.
Název v anglickém jazyce
Isolation of yeast species from must during acoholic fermentation and their identification by PCR-RFLP
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was yeast species isolation and their identification by ITS-RFLP method. Yeasts species were isolated from fermented must of Pinot noir cultivar which was gorwn under the organic and integrated farming.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník prác z celoslovenskej študentskej vedeckej konferencie
ISBN
978-80-8105-449-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
63-67
Název nakladatele
Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave
Místo vydání
Trnava, Slovensko
Místo konání akce
Trnava
Datum konání akce
26. 4. 2012
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—