Vliv typu mouky a sacharidů na tvorbu akrylamidu v modelových sušenkách
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F13%3APU104374" target="_blank" >RIV/00216305:26310/13:PU104374 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.potravinarstvo.com" target="_blank" >http://www.potravinarstvo.com</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv typu mouky a sacharidů na tvorbu akrylamidu v modelových sušenkách
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem této studie bylo zjistit vliv druhu mouky a cukru na tvorbu akrylamidu a porovnat obsah akrylamidu v modelových sušenkách připravených podle receptury lišící se pouze v obsahu sacharidů a typem mouky.
Název v anglickém jazyce
Influence of flour type and carbohydrates to the production of acrylamide in model cookie
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to determine the effect of flour type and saccharides on the formation of acrylamide and to compare the levels of acrylamide in model biscuits differing in contents of saccharides and types of flour.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Potravinárstvo
ISSN
1337-0960
e-ISSN
—
Svazek periodika
7
Číslo periodika v rámci svazku
Special Is
Stát vydavatele periodika
SK - Slovenská republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
187-190
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—