Comparison of amino acid profiles and spectroscopic characteristics of some spelt flours
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F13%3APU104741" target="_blank" >RIV/00216305:26310/13:PU104741 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Comparison of amino acid profiles and spectroscopic characteristics of some spelt flours
Popis výsledku v původním jazyce
The profile of amino acids comprising twenty free amino acids was determined by HPLC/ESI-MS method in spelt flour aqueous extracts. Besides that, antioxidant and radical-scavenging properties of spelt extracts in 50% ethanol/water solution (v/v) were evaluated using DPPH and ABTS assays by EPR and UV-VIS spectroscopy.
Název v anglickém jazyce
Comparison of amino acid profiles and spectroscopic characteristics of some spelt flours
Popis výsledku anglicky
The profile of amino acids comprising twenty free amino acids was determined by HPLC/ESI-MS method in spelt flour aqueous extracts. Besides that, antioxidant and radical-scavenging properties of spelt extracts in 50% ethanol/water solution (v/v) were evaluated using DPPH and ABTS assays by EPR and UV-VIS spectroscopy.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů