Identifikácia baktérií v nezrejúcich syroch pomocou denaturačnej gradientovej gélovej elektroforézy.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F14%3APU112165" target="_blank" >RIV/00216305:26310/14:PU112165 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Identifikácia baktérií v nezrejúcich syroch pomocou denaturačnej gradientovej gélovej elektroforézy.
Popis výsledku v původním jazyce
K identifikaci baktérií v nezrejícich sýrech a solných nálevech byla optimalizována denaturační gradientová gélová elektroforéza (PCR-DGGE) amplikonů získaných pomocí primérov specifických pro doménu Bacteria. Bylo optimalizováno složení směsi pro PCR apodmínky amplifikáce DNA v PCR s primery s GC svorkou. Před reamplifikácí bylo testováno prečistění ampliknů s použitím magnetických mikročastíc.
Název v anglickém jazyce
Identification of bacteria in cheeses by denaturated gradient gel electrophoresis
Popis výsledku anglicky
To identify bacteria in non-maturational cheese and brine has been optimized denaturing gradient gel electrophoresis (PCR-DGGE) amplicons obtained using primers specific for the domain Bacteria. Composition of the mixture has been optimized PCR conditions and amplification of DNA in a PCR with primers with GC clamp. Reamplification prior purification of the amplicons were tested using magnetic microparticles.
Klasifikace
Druh
A - Audiovizuální tvorba
CEP obor
EB - Genetika a molekulární biologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
978-80-214-5077-6
Místo vydání
Neuveden
Název nakladatele resp. objednatele
Neuveden
Verze
Neuveden
Identifikační číslo nosiče
—