Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The encapsulation of probiotic bacteria

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F14%3APU112354" target="_blank" >RIV/00216305:26310/14:PU112354 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.chemicke-listy.cz" target="_blank" >http://www.chemicke-listy.cz</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The encapsulation of probiotic bacteria

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Microbial cultures Lactobacillus acidophillus and Bifidobacter breve are among the probiotics. Probiotics can provide beneficial effects on the human body by keeping the healthy gut microflora, inhibiting the growth of pathogenic bacteria, stimulating the immune system, synthesizing vitamins and antimicrobial agents and improving the absorption of calcium. Probiotics are microorganisms that are very sensitive to adverse environments and survival rates in products are poor. Thus, new methods to preservethe viability of probiotics are developed.

  • Název v anglickém jazyce

    The encapsulation of probiotic bacteria

  • Popis výsledku anglicky

    Microbial cultures Lactobacillus acidophillus and Bifidobacter breve are among the probiotics. Probiotics can provide beneficial effects on the human body by keeping the healthy gut microflora, inhibiting the growth of pathogenic bacteria, stimulating the immune system, synthesizing vitamins and antimicrobial agents and improving the absorption of calcium. Probiotics are microorganisms that are very sensitive to adverse environments and survival rates in products are poor. Thus, new methods to preservethe viability of probiotics are developed.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1211" target="_blank" >LO1211: Centrum materiálového výzkumu na FCH VUT v Brně - udržitelnost a rozvoj</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů