Enzymatická hydrolýza kávové sedliny
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F14%3APU112369" target="_blank" >RIV/00216305:26310/14:PU112369 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.chemicke-listy.cz" target="_blank" >https://www.chemicke-listy.cz</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Enzymatická hydrolýza kávové sedliny
Popis výsledku v původním jazyce
Práce se zabývá studiem hydrolytických enzymů produkovaných plísní a stanovením jejich charakteristik. Byly stanoveny hodnoty pH a teplotního optima daných enzymů zodpovědných za hydrolýzu kávové sedliny na fermetovatelné cukry a stanovena produkční křivka.
Název v anglickém jazyce
Enzymatic hydrolysis of coffee grounds
Popis výsledku anglicky
The work deals with the study of hydrolytic enzymes produced by fungi and determining their characteristics. Values were determined pH and temperature optima of the enzymes responsible for the hydrolysis of the coffee grounds to fermentable sugars and established production curve.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů