Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Identification of probiotic bacteria in foods and other complex matrices

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F15%3APU114309" target="_blank" >RIV/00216305:26310/15:PU114309 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Identification of probiotic bacteria in foods and other complex matrices

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Different types of magnetic non-porous poly(2-hydroxyethyl methacrylate-co-glycidyl methacrylate) - P(HEMA-co-GMA) microspheres, poly(2-hydroxyethyl methacrylate-co-etylene dimethacrylate - P(HEMA-co-EDMA) and poly(glycidylmethacrylate) - (PGMA) coveredby carboxyl groups were tested for the DNA isolation from crude cell lysates of probiotic dairy products, fermented meat products (probiotic salami), food additives, feces etc. These types of products represent a matrix characterized by a complex composition including the presence of inhibitors that affect the course of PCR. Isolated DNAs were without PCR inhibitors which was demonstrated using PCR and real-time PCR. Probiotic species were identified in accordance with the declaration of producers usually.

  • Název v anglickém jazyce

    Identification of probiotic bacteria in foods and other complex matrices

  • Popis výsledku anglicky

    Different types of magnetic non-porous poly(2-hydroxyethyl methacrylate-co-glycidyl methacrylate) - P(HEMA-co-GMA) microspheres, poly(2-hydroxyethyl methacrylate-co-etylene dimethacrylate - P(HEMA-co-EDMA) and poly(glycidylmethacrylate) - (PGMA) coveredby carboxyl groups were tested for the DNA isolation from crude cell lysates of probiotic dairy products, fermented meat products (probiotic salami), food additives, feces etc. These types of products represent a matrix characterized by a complex composition including the presence of inhibitors that affect the course of PCR. Isolated DNAs were without PCR inhibitors which was demonstrated using PCR and real-time PCR. Probiotic species were identified in accordance with the declaration of producers usually.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů