Raman spectroscopy to monitor the effects of temperature regime and medium composition on microorganism growth
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F16%3APU140009" target="_blank" >RIV/00216305:26310/16:PU140009 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/68081731:_____/16:00468518
Výsledek na webu
<a href="http://apps.webofknowledge.com/full_record.do?product=WOS&search_mode=GeneralSearch&qid=7&SID=C4Ei1hn24F5jaj4dWSW&page=1&doc=24" target="_blank" >http://apps.webofknowledge.com/full_record.do?product=WOS&search_mode=GeneralSearch&qid=7&SID=C4Ei1hn24F5jaj4dWSW&page=1&doc=24</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1117/12.2263378" target="_blank" >10.1117/12.2263378</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Raman spectroscopy to monitor the effects of temperature regime and medium composition on microorganism growth
Popis výsledku v původním jazyce
A biomass of yeast strains has been studied using Raman spectroscopy due to their potential applications in the field of biofuel generation, food industry and biotechnological applications. In order to utilize biomass for efficient industrial/biotechnological production, the optimal cultivation parameters have to be determined which in turn lead to high production of desired substances such as oil, carotenoids, and pigments in the selected cell line of yeast. Therefore, we focused on different cultivation conditions (the effects of temperature regime and medium composition) and their influence on microorganisms growth and metabolic changes.
Název v anglickém jazyce
Raman spectroscopy to monitor the effects of temperature regime and medium composition on microorganism growth
Popis výsledku anglicky
A biomass of yeast strains has been studied using Raman spectroscopy due to their potential applications in the field of biofuel generation, food industry and biotechnological applications. In order to utilize biomass for efficient industrial/biotechnological production, the optimal cultivation parameters have to be determined which in turn lead to high production of desired substances such as oil, carotenoids, and pigments in the selected cell line of yeast. Therefore, we focused on different cultivation conditions (the effects of temperature regime and medium composition) and their influence on microorganisms growth and metabolic changes.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
10306 - Optics (including laser optics and quantum optics)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LO1211" target="_blank" >LO1211: Centrum materiálového výzkumu na FCH VUT v Brně - udržitelnost a rozvoj</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Book Series: Proceedings of SPIE Volume: 10142
ISBN
—
ISSN
0277-786X
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
1-4
Název nakladatele
SPIE-INT SOC OPTICAL ENGINEERING
Místo vydání
BELLINGHAM
Místo konání akce
San Francisco, California, United States
Datum konání akce
14. 2. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000393152700010