Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determination of Mercury in Fish Sauces using DGT Technique and TD-AAS

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F18%3APU129808" target="_blank" >RIV/00216305:26310/18:PU129808 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination of Mercury in Fish Sauces using DGT Technique and TD-AAS

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In this work the possibility to use the DGT technique for determination of mercury in fish sauces was studied. The preparation of a new sorption gel has been tested. After optimization of sorption gel preparation, this new gel was inserted into the plastic DGT sampling unit together with agarose diffusive gel and cellulose filter membrane and correct function of DGT technique was tested in model solution containing mercury and NaCl. Mass of mercury accumulated in sorption gel and mercury concentration in model solution was analyzed by TD-AAS. After validation of DGT technique this technique was used for determination of mercury in fish sauces.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of Mercury in Fish Sauces using DGT Technique and TD-AAS

  • Popis výsledku anglicky

    In this work the possibility to use the DGT technique for determination of mercury in fish sauces was studied. The preparation of a new sorption gel has been tested. After optimization of sorption gel preparation, this new gel was inserted into the plastic DGT sampling unit together with agarose diffusive gel and cellulose filter membrane and correct function of DGT technique was tested in model solution containing mercury and NaCl. Mass of mercury accumulated in sorption gel and mercury concentration in model solution was analyzed by TD-AAS. After validation of DGT technique this technique was used for determination of mercury in fish sauces.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10406 - Analytical chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1211" target="_blank" >LO1211: Centrum materiálového výzkumu na FCH VUT v Brně - udržitelnost a rozvoj</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů