Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

ISOLATION OF FERULIC ACID FROM WHEAT BRAN HYDROLYZATE BY ADSORPTION

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F21%3APU142714" target="_blank" >RIV/00216305:26310/21:PU142714 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.fch.vut.cz/vav/konference/sok/vystupy/sbornik-konference-2021-abstrakty-a5-pdf-p213391" target="_blank" >https://www.fch.vut.cz/vav/konference/sok/vystupy/sbornik-konference-2021-abstrakty-a5-pdf-p213391</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    ISOLATION OF FERULIC ACID FROM WHEAT BRAN HYDROLYZATE BY ADSORPTION

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Together with maize and rice, wheat accounts for about 90 % of the world’s cereal production. Besides other valuable compounds such as wheat germ and endosperm parts, wheat bran remains a major byproduct during the milling process [1]. Wheat processing mills can produce up to 50 tons of bran per day. This waste material is suitable for further processing, as it still contains a significant proportion of phenolic compounds, especially ferulic acid. Ferulic acid is contained in bran in the form of feruloylated oligosaccharides [2]. The aim of this work was to develop a method for the isolation of ferulic acid from wheat bran. The research was divided into several segments. The first part of this work was focused on the pre­treatment of wheat bran. Wheat bran was subjected to protein removal to increase the purity of the final product. The next step in the process was to obtain the wheat bran hydrolysate to release ferulic acid into the solution. This step was realized by alkaline hydrolysis. This proce

  • Název v anglickém jazyce

    ISOLATION OF FERULIC ACID FROM WHEAT BRAN HYDROLYZATE BY ADSORPTION

  • Popis výsledku anglicky

    Together with maize and rice, wheat accounts for about 90 % of the world’s cereal production. Besides other valuable compounds such as wheat germ and endosperm parts, wheat bran remains a major byproduct during the milling process [1]. Wheat processing mills can produce up to 50 tons of bran per day. This waste material is suitable for further processing, as it still contains a significant proportion of phenolic compounds, especially ferulic acid. Ferulic acid is contained in bran in the form of feruloylated oligosaccharides [2]. The aim of this work was to develop a method for the isolation of ferulic acid from wheat bran. The research was divided into several segments. The first part of this work was focused on the pre­treatment of wheat bran. Wheat bran was subjected to protein removal to increase the purity of the final product. The next step in the process was to obtain the wheat bran hydrolysate to release ferulic acid into the solution. This step was realized by alkaline hydrolysis. This proce

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10406 - Analytical chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů