Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

COMPARISON OF SACCHARIFICATION METHODS FOR BIOTECHNOLOGICAL UTILIZATION OF WHEAT BRAN

Popis výsledku

Klíčová slova

Identifikátory výsledku

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    COMPARISON OF SACCHARIFICATION METHODS FOR BIOTECHNOLOGICAL UTILIZATION OF WHEAT BRAN

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This study compares various methods used for the hydrolysis of lignocellulosic waste materials in terms of sugar yield and the content of inhibiting substances. Wheat bran was used as the lignocellulosic material, and the following hydrolysis methods were investigated: one-step alkaline hydrolysis, repeated alkaline hydrolysis, acid hydrolysis, and a combination of these methods with enzymatic hydrolysis. The combination of acid and enzymatic hydrolysis yielded the highest sugar yield, with a concentration of sugars in the hydrolyzate reaching up to 60 g/L and a yield of around 90%. The total concentration of phenolic substances, which can act as inhibitors during further biotechnological processing of the hydrolyzate, was approximately 270 mg/L GAE when using acid hydrolysis combined with enzymatic hydrolysis.

  • Název v anglickém jazyce

    COMPARISON OF SACCHARIFICATION METHODS FOR BIOTECHNOLOGICAL UTILIZATION OF WHEAT BRAN

  • Popis výsledku anglicky

    This study compares various methods used for the hydrolysis of lignocellulosic waste materials in terms of sugar yield and the content of inhibiting substances. Wheat bran was used as the lignocellulosic material, and the following hydrolysis methods were investigated: one-step alkaline hydrolysis, repeated alkaline hydrolysis, acid hydrolysis, and a combination of these methods with enzymatic hydrolysis. The combination of acid and enzymatic hydrolysis yielded the highest sugar yield, with a concentration of sugars in the hydrolyzate reaching up to 60 g/L and a yield of around 90%. The total concentration of phenolic substances, which can act as inhibitors during further biotechnological processing of the hydrolyzate, was approximately 270 mg/L GAE when using acid hydrolysis combined with enzymatic hydrolysis.

Klasifikace

  • Druh

    Jost - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10400 - Chemical sciences

Návaznosti výsledku

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agriculture & Food

  • ISSN

    1314-8591

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    neuveden

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11

  • Stát vydavatele periodika

    BG - Bulharská republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    96-102

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

Druh výsledku

Jost - Ostatní články v recenzovaných periodicích

Jost

OECD FORD

Chemical sciences

Rok uplatnění

2023