Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

EXPLORING THE IMPACT OF DIFFERENT PACKAGING TYPES AND REPEATED PACKAGE OPENING ON VOLATILE COMPOUND CHANGES IN GROUND ROASTED COFFEE

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F24%3APU151762" target="_blank" >RIV/00216305:26310/24:PU151762 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://office2.jmbfs.org/index.php/JMBFS/article/view/11022" target="_blank" >https://office2.jmbfs.org/index.php/JMBFS/article/view/11022</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.55251/jmbfs.11022" target="_blank" >10.55251/jmbfs.11022</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    EXPLORING THE IMPACT OF DIFFERENT PACKAGING TYPES AND REPEATED PACKAGE OPENING ON VOLATILE COMPOUND CHANGES IN GROUND ROASTED COFFEE

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In this study, the dynamics of volatile compound alterations during the storage of ground roasted coffee in various packaging were investigated using solid -phase microextraction-gas chromatography -mass spectrometry. Each type of packaging underwent repeated opening and closing, simulating the gradual consumption behavior of the consumer who consumes ground coffee in smaller doses over time. The experimental results revealed that after 30 days of storage, 35 to 45% of the volatile substances originally present in the coffee were lost regardless of the type of packaging used. Notably, storing coffee in a paper sachet proved to be the least effective method, resulting in a loss of over 80% of all volatile coffee substances during this storage period.

  • Název v anglickém jazyce

    EXPLORING THE IMPACT OF DIFFERENT PACKAGING TYPES AND REPEATED PACKAGE OPENING ON VOLATILE COMPOUND CHANGES IN GROUND ROASTED COFFEE

  • Popis výsledku anglicky

    In this study, the dynamics of volatile compound alterations during the storage of ground roasted coffee in various packaging were investigated using solid -phase microextraction-gas chromatography -mass spectrometry. Each type of packaging underwent repeated opening and closing, simulating the gradual consumption behavior of the consumer who consumes ground coffee in smaller doses over time. The experimental results revealed that after 30 days of storage, 35 to 45% of the volatile substances originally present in the coffee were lost regardless of the type of packaging used. Notably, storing coffee in a paper sachet proved to be the least effective method, resulting in a loss of over 80% of all volatile coffee substances during this storage period.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21100 - Other engineering and technologies

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences

  • ISSN

    1338-5178

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    e11022

  • Číslo periodika v rámci svazku

    srpen 2024

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    „“-„“

  • Kód UT WoS článku

    001230212700001

  • EID výsledku v databázi Scopus