Integrated analysis of chilling processes in food industry
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26510%2F08%3APU76828" target="_blank" >RIV/00216305:26510/08:PU76828 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Integrated analysis of chilling processes in food industry
Popis výsledku v původním jazyce
Food related processes are usually difficult to measure as e.g. meat parameters varies significantly. However, cost analysis of such processes is very important because of market competitiveness. A classical quantitative (analytical and/or statistical) analysis is therefore not appropriate for some ill defined and/or very complex food engineering problems. The paper presents a model based on the following parameters: .. Type of Chilling equipment .. Temperature of air in chamber/tunnel .. Air velocity in chamber/tunnel .. Time in chamber/tunnel .. Chilling temperature .. Chilling air velocity .. Time of chilling .. Meat sort .. Mean weight side .. Quality grade .. Weight loss A fuzzy model will utilize data which are to a certain level inconsistent. Tominimize an information loss of valuable knowledge, conventional pre-processing (usually statistical analysis) of this knowledge is eliminated.
Název v anglickém jazyce
Integrated analysis of chilling processes in food industry
Popis výsledku anglicky
Food related processes are usually difficult to measure as e.g. meat parameters varies significantly. However, cost analysis of such processes is very important because of market competitiveness. A classical quantitative (analytical and/or statistical) analysis is therefore not appropriate for some ill defined and/or very complex food engineering problems. The paper presents a model based on the following parameters: .. Type of Chilling equipment .. Temperature of air in chamber/tunnel .. Air velocity in chamber/tunnel .. Time in chamber/tunnel .. Chilling temperature .. Chilling air velocity .. Time of chilling .. Meat sort .. Mean weight side .. Quality grade .. Weight loss A fuzzy model will utilize data which are to a certain level inconsistent. Tominimize an information loss of valuable knowledge, conventional pre-processing (usually statistical analysis) of this knowledge is eliminated.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
AH - Ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
CHISA 2008
ISBN
978-80-02-02052-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
—
Název nakladatele
Process Engineering Publisher
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
24. 8. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—