Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Integrated analysis of chilling processes in food industry

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26510%2F08%3APU76828" target="_blank" >RIV/00216305:26510/08:PU76828 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Integrated analysis of chilling processes in food industry

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Food related processes are usually difficult to measure as e.g. meat parameters varies significantly. However, cost analysis of such processes is very important because of market competitiveness. A classical quantitative (analytical and/or statistical) analysis is therefore not appropriate for some ill defined and/or very complex food engineering problems. The paper presents a model based on the following parameters: .. Type of Chilling equipment .. Temperature of air in chamber/tunnel .. Air velocity in chamber/tunnel .. Time in chamber/tunnel .. Chilling temperature .. Chilling air velocity .. Time of chilling .. Meat sort .. Mean weight side .. Quality grade .. Weight loss A fuzzy model will utilize data which are to a certain level inconsistent. Tominimize an information loss of valuable knowledge, conventional pre-processing (usually statistical analysis) of this knowledge is eliminated.

  • Název v anglickém jazyce

    Integrated analysis of chilling processes in food industry

  • Popis výsledku anglicky

    Food related processes are usually difficult to measure as e.g. meat parameters varies significantly. However, cost analysis of such processes is very important because of market competitiveness. A classical quantitative (analytical and/or statistical) analysis is therefore not appropriate for some ill defined and/or very complex food engineering problems. The paper presents a model based on the following parameters: .. Type of Chilling equipment .. Temperature of air in chamber/tunnel .. Air velocity in chamber/tunnel .. Time in chamber/tunnel .. Chilling temperature .. Chilling air velocity .. Time of chilling .. Meat sort .. Mean weight side .. Quality grade .. Weight loss A fuzzy model will utilize data which are to a certain level inconsistent. Tominimize an information loss of valuable knowledge, conventional pre-processing (usually statistical analysis) of this knowledge is eliminated.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    AH - Ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    CHISA 2008

  • ISBN

    978-80-02-02052-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Process Engineering Publisher

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    24. 8. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku