Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Problematika poruchy výživy onkologicky léčených pacientů a možnosti řešení z ošetřovatelského pohledu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00669806%3A_____%2F16%3A10324128" target="_blank" >RIV/00669806:_____/16:10324128 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00216208:11140/16:10324128

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Problematika poruchy výživy onkologicky léčených pacientů a možnosti řešení z ošetřovatelského pohledu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Nutriční podpora onkologických pacientů je nedílnou součástí komplexní péče, která má významný dopad na výsledky léčby pacienta a jeho celkový stav. Vstupní nutriční screening a pravidelné sledování příjmu výživy je zcela zásadní. Včasná péče nutričního terapeuta, dietní doporučení, vhodná úprava stravy a zajištění výživových doplňků stravy mohou pomoci udržet dobrý výživový stav. U velmi rizikových pacientů, především s nádory hlavy a krku léčenými radioterapií, bývá nutné i zajištění perkutánní endoskopické gastrostomie (PEG). Spolupráce mezi lékařem, sestrou, nutričním terapeutem a pacientem je opravdu zásadní.

  • Název v anglickém jazyce

    Nutrition problems in oncology treatment patients and nursing care solutions

  • Popis výsledku anglicky

    Nutritional support in oncology patients plays an integral part in complex care that has a significant impact on treatment outcomes and the patient's overall condition. Primary nutritional screening and regular monitoring of nutritional intake are essential. Timely nutritional specialist dietary intervention and supply may help maintain good nutritional status. For very high-risk patients, especially those with head and neck cancers treated with radiotherapy, a percutaneous endoscopic gastronomy (PEG) might be necessary option. Cooperation among physicians, nurses, dietitians and patients is essential.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    FD - Onkologie a hematologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů