Content of Elementary Copper in Hops after Repeated Applications of Copper Fungicides
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F14864347%3A_____%2F11%3A%230000350" target="_blank" >RIV/14864347:_____/11:#0000350 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2011/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2011/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Content of Elementary Copper in Hops after Repeated Applications of Copper Fungicides
Popis výsledku v původním jazyce
Contents of elementary copper in hop cones are up to 500 mg/kg if total amount of applied copper does not exceed amount of 15 kg/ha. Contents of copper 1n leaves are 2-5 times higher at the same application dose. Application of 5 kg copper per one hectare of vigorous growth of Agnus variety increases content of copper on hop leaves by 1000 mg/kg at least. The same amout of copper increases its content in hop cones by 300 mg/kg at the ripening period. Copper content in hop cones shows decreasing trend, which is given by gradual increase of cones size during ripening period. Similar trend on hop leaves shows that washing and dissolving of copper compounds by atmospheric water can participate in this process as well. Common content of copper in hop conesand leaves is up to 20-25 mg/kg.
Název v anglickém jazyce
Content of Elementary Copper in Hops after Repeated Applications of Copper Fungicides
Popis výsledku anglicky
Contents of elementary copper in hop cones are up to 500 mg/kg if total amount of applied copper does not exceed amount of 15 kg/ha. Contents of copper 1n leaves are 2-5 times higher at the same application dose. Application of 5 kg copper per one hectare of vigorous growth of Agnus variety increases content of copper on hop leaves by 1000 mg/kg at least. The same amout of copper increases its content in hop cones by 300 mg/kg at the ripening period. Copper content in hop cones shows decreasing trend, which is given by gradual increase of cones size during ripening period. Similar trend on hop leaves shows that washing and dissolving of copper compounds by atmospheric water can participate in this process as well. Common content of copper in hop conesand leaves is up to 20-25 mg/kg.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GF - Choroby, škůdci, plevely a ochrana rostlin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QH81049" target="_blank" >QH81049: Integrovaný systém pěstování chmele</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
57
Číslo periodika v rámci svazku
11
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
417-423
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—