Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vital ? The Czech Hop Hybrid variety ? Part 2

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F14864347%3A_____%2F13%3A%230000512" target="_blank" >RIV/14864347:_____/13:#0000512 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2013/7-8/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2013/7-8/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Vital ? The Czech Hop Hybrid variety ? Part 2

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In the last few years brewing tests with hop products of the Vital variety (T90hop pellets and a CO2-extract) were carried out at different levels: from a quarter scale trial to a full scale trial. From the experimental beers produced no negative effectssuch as changes in the character of bitterness, colour, foaming power, off-flavour or foreign odours were found. The best results were achieved when combined hopping with Czech aromatic varieties Saaz, Sladek and Harmonie was used. The most promising hop product is the CO2-extract because it is possible to utilize the remains of the hops after the extraction for non-brewing applications. The Vital variety with its high content of ?-bitter acids could be used for the first hopping in order to obtain thebasic beer bitterness. When replacing pellets or extracts of bitter hop varieties with the Vital variety the same or even better sensory quality of the beer produced can be expected. The issues are the price and the long-term contracts o

  • Název v anglickém jazyce

    Vital ? The Czech Hop Hybrid variety ? Part 2

  • Popis výsledku anglicky

    In the last few years brewing tests with hop products of the Vital variety (T90hop pellets and a CO2-extract) were carried out at different levels: from a quarter scale trial to a full scale trial. From the experimental beers produced no negative effectssuch as changes in the character of bitterness, colour, foaming power, off-flavour or foreign odours were found. The best results were achieved when combined hopping with Czech aromatic varieties Saaz, Sladek and Harmonie was used. The most promising hop product is the CO2-extract because it is possible to utilize the remains of the hops after the extraction for non-brewing applications. The Vital variety with its high content of ?-bitter acids could be used for the first hopping in order to obtain thebasic beer bitterness. When replacing pellets or extracts of bitter hop varieties with the Vital variety the same or even better sensory quality of the beer produced can be expected. The issues are the price and the long-term contracts o

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/FR-TI1%2F012" target="_blank" >FR-TI1/012: Vývoj odrůdy chmele Vital pro zemědělství, pivovarnictví a farmacii</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    59

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7-8

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    190-197

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus