Contemporary trends in hop breeding
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F14864347%3A_____%2F15%3A%230000672" target="_blank" >RIV/14864347:_____/15:#0000672 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2015/10-11/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2015/10-11/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Contemporary trends in hop breeding
Popis výsledku v původním jazyce
NESVADBA V.: Contemporary trends in hop breeding. Kvasný průmysl 61 (10-11): 327, 2015. The basis of hop breeding represents the collection of genetic sources, which contains 541 genotypes. A part of the original material is the nursery of male plants. With the help of selection of suitable parental components we get progenies with the demanded characteristics. Another selection follows together with tests with perspective genotypes. In this way we develop new hop varieties. At present the breeding objectives can be divided in the following way: 1. Breeding of aroma genotypes, 2. Breeding of bitter genotypes, 3. Breeding aimed at dwarf hops and 4. Flavor hops. Of course, all the genotypes must be tolerant to disease and must reach high yield, so as tobe interesting for hop growers. In 2015 we intend to have a number of new genotypes palletized for brewing tests.
Název v anglickém jazyce
Contemporary trends in hop breeding
Popis výsledku anglicky
NESVADBA V.: Contemporary trends in hop breeding. Kvasný průmysl 61 (10-11): 327, 2015. The basis of hop breeding represents the collection of genetic sources, which contains 541 genotypes. A part of the original material is the nursery of male plants. With the help of selection of suitable parental components we get progenies with the demanded characteristics. Another selection follows together with tests with perspective genotypes. In this way we develop new hop varieties. At present the breeding objectives can be divided in the following way: 1. Breeding of aroma genotypes, 2. Breeding of bitter genotypes, 3. Breeding aimed at dwarf hops and 4. Flavor hops. Of course, all the genotypes must be tolerant to disease and must reach high yield, so as tobe interesting for hop growers. In 2015 we intend to have a number of new genotypes palletized for brewing tests.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GE - Šlechtění rostlin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LF11008" target="_blank" >LF11008: Vyšlechtění jemných aromatických odrůd českého a anglického chmele vhodných pro pěstování na nízkých konstrukcích s celosvětovým uplatněním při výrobě kvalitního piva</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů