Hop Breeding in the Czech Republic
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F14864347%3A_____%2F17%3AN0000063" target="_blank" >RIV/14864347:_____/17:N0000063 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/14864347:_____/22:N0000063
Výsledek na webu
<a href="http://www.lfl.bayern.de/ipz/hopfen/024299/" target="_blank" >http://www.lfl.bayern.de/ipz/hopfen/024299/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Hop Breeding in the Czech Republic
Popis výsledku v původním jazyce
NESVADBA, Vladimír, Jitka CHARVÁTOVÁ and Lucie ŠTEFANOVÁ. Hop Breeding in the Czech Republic. In: F. WEIHRAUCH, ed. Proceedings of the Scientific-Technical Commission 25 – 29 June 2017, St. Stefan am Walde, Austria. Wolnzach: Scientific-Technical Commission of the International Hop Growers´ Convention, 2017, pp. 7–10. ISSN 2512-3785. Hop breeding in Czech Republic has been aimed at aroma and bitter hops for a long time. Recently, we have managed to get some new genotypes with a specific flavour. In 2017 the cultivars Gaia and Boomerang have been released. New genotypes 5193 and 5164 have been submitted to registration process. A new generation of flavour hops is characterised by the wide variability of the various types of hop aroma.
Název v anglickém jazyce
Hop Breeding in the Czech Republic
Popis výsledku anglicky
NESVADBA, Vladimír, Jitka CHARVÁTOVÁ and Lucie ŠTEFANOVÁ. Hop Breeding in the Czech Republic. In: F. WEIHRAUCH, ed. Proceedings of the Scientific-Technical Commission 25 – 29 June 2017, St. Stefan am Walde, Austria. Wolnzach: Scientific-Technical Commission of the International Hop Growers´ Convention, 2017, pp. 7–10. ISSN 2512-3785. Hop breeding in Czech Republic has been aimed at aroma and bitter hops for a long time. Recently, we have managed to get some new genotypes with a specific flavour. In 2017 the cultivars Gaia and Boomerang have been released. New genotypes 5193 and 5164 have been submitted to registration process. A new generation of flavour hops is characterised by the wide variability of the various types of hop aroma.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů